Your free enquiry
Salone Internazionale del Mobile

Salone Internazionale del Mobile

Milan, Italy
Индустрия
Индустрия:
Decoration, Home & Office Design, Furniture, Lighting
Organizer
Organizer:
Cosmit S.p.A.
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация на събития и настройки за Covid-19

61-вото издание на Salone Internazionale del Mobile ще се проведе във Fiera Milano. Събитието е предвидено да се проведе между 18.04.2023 – 23.04.2023 в присъствен формат. Мястото няма да налага мерки за безопасност, тъй като Италия премахва своите вътрешни ограничения. Организаторите ще насърчават извършването на честа дезинфекция на ръцете. Те също така ще помолят служителите да избягват физически форми на работа в мрежа. В момента Италия няма въведени ограничения за пътуване поради премахването им на 01.06.2022 г. По този начин от присъстващите няма да се изисква да показват документи за 3G достъп при пристигането си в страната.

Въведение

SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE е мястото, където да влезете във вратата на мебелния бизнес. Този международен търговски панаир се развива силно от 60-те години на миналия век и е мястото за почитане на постиженията на италианската мебелна индустрия. Понякога известно просто като Salone del Mobile или Milan Furniture Fair на английски, това мащабно събитие пристига в Милано, Италия всяка година през април и продължава 7 дни. 

Акценти

  • Всички мебелни тенденции са сортирани в три по-големи категории, които улесняват прегледа – Classic, Design и xLux мебели;
  • В предишни издания изложбата е видяла специални събития като DE-SIGNO, изкуството на италианския дизайн преди и след Леонардо;
  • Имате способността да достигнете до 370 000 посетители, както професионалисти, така и широката публика.

Логистиката

Въпреки че изложението е съсредоточено върху професионалния пазар, Fiera Milano отваря вратите си за широката публика в събота и неделя. Организатор на събитието е Federlegno Arredo Eventi spa и те са това, което поддържа шоуто толкова актуално, колкото винаги в настоящия международен климат.

Аудитория и статистика

Имате най-добрите възможности да привлечете вниманието върху новата си колекция. Не можем да разберем значението на SALONE INTERNAZIONALE DEL MOBILE, без първо да проучим продуктовото му портфолио. Изложителите, които редовно се представят на целия спектър от мебели. Представените категории включват интериор за трапезарии и всекидневни, детски мебели, градински мебели от папур и ратан, легла, матраци, мека мебел, интериор за спални, гардероби и мебели за антре. За да направи това богатство от продукти достъпно, пространството е разделено на три тематични категории. Тогава не е изненадващо да се забележи, че сериозни купувачи от големите европейски и световни пазари бързо отиват в Милано през април. 

Достъпни оферти за хотели близо до Fiera Milano

Trade Fair Trips ltd е тук, за да улесни планирането на вашето работно пътуване, независимо дали имате нужда от професионално настаняване за търговски панаири, заседателни зали или помощ при монтирането на вашия изложбен щанд. Ние знаем къде да търсим най-добрите оферти на пазара и да ви осигурим хотелска стая близо до Fiera Milano. Също така е основен приоритет да осигурите достъпа си до местния обществен транспорт. 

Искате ли да получите най-добрите оферти за хотрл близо до Salone Internazionale del Mobile? А искате ли да резервираме на ваше име заседателна зала за срещи, или да изградим вместо вас вашия търговски щанд? За всичко това може да разчитате на Трейд Феър Трипс ЕООД. Нашият екип от специалисти ще се погрижи за всички важни детайли, за да имате най-доброто представяне на излоцението Salone Internazionale del Mobile. Свържете се с нас, за да ви предоставим персонализирана оферта за вашето бизнес пътуване.

Минали издания

Издание 2021 г

Salone del Mobile. Специалното издание на Milano за 2021 г. беше известно като „Supersalone“. Това е издание надмина всички очаквания. Това допълнително отбеляза успешното рестартиране на панаирите лице в лице за двата сектора, Милано и Италия. Панаирът събра над 60 000 посетители за дните на събитието между 5.09.2021 г. и 10.09.2021 г. Това включва 425 излагащи марки, 170 студенти и 39 независими дизайнери. Изданието прие посетители от 113 държави въпреки ограниченията за пътуване, причинени от пандемията от COVID-19. Освен това той прие около 1800 журналисти. Специалното издание за 2021 г. включваше премиерата на нова цифрова платформа. Това позволи на присъстващите да посетят търговското изложение от разстояние. Онлайн порталът има над 22 000 сканирани QR кода и 1,5 милиона показвания на страници. Средно 90 000 потребители дневно са използвали дигиталната платформа. Акаунтът в TikTok на изданието получи над 630 000 гледания, а първите 3 епизода на подкаста имаха 2000 гледания на потока. Акаунтите в социалните медии също регистрират високи числа, включително 25 000 взаимодействия, 15 милиона импресии и 50 000 гледания на видеоклипове. 

Издание 2022 г

Salone Internazionale del Mobile 2022 представляваше успешното повторно стартиране на търговския панаир. Той включва различни акценти, включително активност на участниците, която надхвърля очакванията. Над 268 000 участници посетиха хибридното събитие, което се проведе между 07.06.2022 г. и 12.06.2022 г. Това включва 262 698 посетители, представляващи 173 страни. 61% от тях са пристигнали от чужди държави. Събитието включваше 2175 изложители, като 27% бяха от страна, различна от Италия. Изложбената група включваше и 600 млади дизайнери. На събитието присъстваха над 3500 акредитирани журналисти. Той включваше над 200 000 m2 нетна изложбена площ. Мястото на провеждане на събитието лице в лице беше Fiera Milano. 

Full list of
hotels for
Salone Internazionale del Mobile

Book Now
How to get to Salone Internazionale del Mobile
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Malpensa Airport (Летище Малпенса)

Не е препоръчително при пътуване от Milan Central Station (Централна Гара Милано)

By car
By car:

38 минути при пътуване от Malpensa Airport (Летище Малпенса)

39 минути при пътуване от Milan Central Station (Централна Гара Милано)

 

By public transport
By public transport:

Не е препоръчително при пътуване от Malpensa Airport (Летище Малпенса)

45 минути при пътуване от Milan Central Station (Централна Гара Милано)

Similar trade shows