Your free enquiry
Computex Taipei

Computex Taipei

Taipei, Taiwan
Индустрия
Индустрия:
Телекомуникации, Компютърни мрежи, Интернет и интранет
Organizer
Organizer:
Taiwan External Trade Development Council
Event website
Event website:
Computex Taipei
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за събитието 

Изданието на Computex Taipei за 2023 ще се проведе като събитие на живо в изложбената зала TWTC Nanggang. На мястото на провеждане на събитието ще бъдат приложени строги мерки за безопасност срещу Ковид-19, като например социал дистанциране и чести дезинфекции на помещенията. Датите за провеждане на събитието са определени между 30.05.2023 и 02.06.2023. Поради въведените ограничения за пътуване участниците ще трябва да се подложат на карантина или да представят 3G документи за допускане, като например отрицателни резултати от тестове, при пристигането си в Тайван. 

Въведение

Computex Taipei, известен още като Taipei International Information Technology Show, се нарежда като едно от най-големите международни компютърни изложения в Азия и е източник за иновации в компютърните технологии. За първи път е създадена през 1981 г. и оттогава е основният двигател за промяна и растеж в компютърната индустрия в Азия, особено набира скорост от началото на 2000-те. Computex Taipei подкрепя нова идея и талант, поради което изгражда екосистема за стартиращи компании, защото свързва цялата верига за доставки на ИКТ индустрия. Има още повече причини, поради които Computex Taipei трябва да бъде на радара ви. От една страна, това е жизнеспособно B2B професионално ИКТ търговско изложение и създаването на мрежи тук отваря врати. Тогава е фактът, че той функционира като платформа за приложения от IoT технология от най-висок порядък. Продуктовото портфолио се разпростира върху многозадачни процесори, графични карти, памет и периферни устройства от висок клас, лаптопи, преносими компютри, компютри, технология за обработка на данни и игрални устройства.

Логистиката

Computex Taipei е базиран в Тайпе, Тайван и пристига всяка година около юни. Поради размера и популярността си, търговският панаир се провежда на три различни места - Тайпе WTC, Международен конгресен център в Тайпе и TWTC Nangang. Изданията се издават общо пет дни и се организират от Тайванския съвет за развитие на външната търговия на TAITRA. Достъпът се дава само за търговски посетители и работното време е от 9:30 сутринта до 18:00 ч. Следобед през първите четири дни и до 16:00 ч. През последния ден. Тайпейската компютърна асоциация действа като основен поддръжник. Условията за движение в Тайпе са исторически трудни около датите на шоуто, поради което най-лесният начин за пътуване до някое от изложбените площадки е да се използва системата на совалков автобус, въведена, тъй като системата за бърз транзит в Тайпе не е завършена. Трансферните автобуси се движат между всички места на международното летище Taoyuan, основните метростанции на метрото в Тайпе и малък брой хотели.

Какво можете да очаквате като изложител

  • Статутът на най-голямото компютърно изложение Азия със сигурност идва с предимства за изложителите, а именно възможността да достигнат до широка аудитория, достъп до всички най-нови стъпки в технологичните приложения и шанс да проучите вашите преки конкуренти;
  • Computex Taipei също е дом на форума COMPUTEX, който е насочен към предизвикателства и нови граници в редица индустрии, включително квантови изчисления, блокчейн приложения, завладяващи преживявания, цифрови близнаци, AI приложения;
  • Computex Taipei също така подкрепя предприемачите с изключително популярната си функция за програмиране InnoVEX. Платформата е един от най-ефективните начини за постигане на видимост и достъп до ценни контакти с финансисти. Стартъпите също имат шанс да се включат в състезание за терена и след победа получават парична награда от 30 000 щатски долара.

Аудитория и статистика

Последното издание на Computex Taipei постигна нов рекорд по отношение на представянето си. Имаше близо 1700 международни изложители, а публиката надхвърли 42 000 търговски посетители от 171 държави. Това е стабилен ръст от 0,5% в сравнение с миналата година. Страните с най-голям брой представителства са Китай, САЩ, Япония, Южна Корея, Хонконг, Тайланд, Сингапур, Германия, Малайзия и Индия. Що се отнася до това кой посещава Computex Taipei - както вече споменахме, той е за цялата ИКТ индустрия, така че включва професионалисти от всички среди. Има големи купувачи на технологии, стартиращи компании, рискови капиталисти, инженери, конгломерати и други. Събития като G.Skill OC World Record Stage също донесоха геймъри и професионалисти от света на електронните спортове.

Настаняване

Както вече разгледахме, Computex Taipei командва голяма аудитория и се разпространява на три различни места. Това прави задачата за намиране на подходящия хотел в Тайпе, Тайван, предизвикателство. Тя може лесно да бъде решена със съдействието на Trade Fair Trips ltd. Тук сме, за да ви предоставим най-добрите хотелски цени по време на Computex Taipei и да персонализираме вашето работно пътуване според вашите спецификации. Ние работим на всяка цена и побираме бюджети от всякакви размери. Всичко, което трябва да направите, е да ни дадете ценови диапазон и ние ще изготвим списък с най-добрите оферти на пазара на стратегическо място. След като приключите с онлайн резервацията на хотел за Computex Taipei, е време да помислите за логистика. Trade Fair Trips ltd е тук, за да резервирате предварително съоръжения за срещи или да изградите своя изложбен щанд.

Предишни издания

Издание от 2022

Изданието на Computex Taipei за 2022 се проведе като хибридно събитие (изложение лице в лице, придружено от цифрова платформа) между 24.05.2022 и 27.05.2022. Мястото на провеждане, Nangang Exhibition Center, включваше строги мерки за безопасност срещу Ковид-19, като социално дистанциране и честа дезинфекция на ръцете. В изданието участваха 400 изложители от 17 държави и около 10 000 посетители от 63 държави. Общата площ на събитието беше 9 000 м2. 

Full list of
hotels for
Computex Taipei

Book Now
How to get to Computex Taipei

Similar trade shows