Your free enquiry
the MICAM

the MICAM

Milan, Italy
Индустрия
Индустрия:
Мода, Облекло, Текстил, Кожи, Обувки
Organizer
Organizer:
Fiera Milano S.p.A.
Event website
Event website:
the MICAM
Frequency
Frequency:
6 months

Актуализация за зимното издание на MICAM 2023

MICAM Milano ще се проведе във Fiera Milano Rho като изложение на живо от 19.02.2023 до 22.02.2023. Понастоящем мястото на провеждане не разполага с мерки за безопасност срещу Ковид-19 поради отпадането на свързаните с него национални ограничения. Организаторите заявиха, че ще наблюдават ситуацията и ще адаптират политиките при необходимост. Понастоящем в Италия не са въведени ограничения за пътуване.

Въведение

Конкуренцията е ожесточена в рамките на дизайна и производството на обувки, така че най-добрият начин да поставите марката си на картата е да бъдете редовно лице в MICAM. За първи път проведено през 1969 г., международното изложение за обувки се счита за най-голямото в Италия и на челна позиция в световен мащаб. MICAM служи като естествена сближаваща точка за всички най-свежи тенденции, тъй като изложителите са склонни да представят най-новите си колекции на този етап първо. Не са само статични дисплеи. Част от ДНК на панаира са големите, динамични писти, които напълно показват качеството и стила на колекциите. Продуктовото портфолио е доста обширно, обхващащо обувки за мъже, жени и деца, но също така създава нишово пространство за кожени чанти, кожени дрехи и кожени аксесоари. Честно е да се каже, че MICAM е мястото, където издигате марката си, срещате се със сериозни купувачи и получавате отразяване в пресата.

Логистиката

За да бъде в крак с модните тенденции, MICAM се провежда два пъти годишно в град Милано, Италия - голяма модна столица в Европа. Първото издание се провежда през февруари, което улавя зимните и пролетни колекции, а второто се провежда през септември, което показва новите неща за лятото и есента. Продължителността остава общо четири дни и е отворена само за посетители. Организатор на MICAM е MICAM Milano с щедра подкрепа от Assocalzaturifici Italiani - Италианска национална асоциация на производителите на обувки, а мястото е Fieramilano. Работното време е определено от 9:30 сутринта до 19:00 следобед през първите три дни и до 16:00 ч. В деня на затваряне. Fieramilano може да е извън града, но не е нужно да наемате кола, за да пътувате до там, тъй като имате достъп до подземната банкоматна червена линия M1 и градската железопътна система.

Какво можете да очаквате като изложител

  • Значителен фокус върху отглеждането на нови таланти в бранша. Една от най-обичаните области в MICAM е секторът на развиващите се дизайнери, където можете да откриете нови таланти в създаването;
  • Продължаващ интерес към устойчивостта чрез стартирането на нова инициатива, наречена MICAM X - поредица от семинари, събития, лекции, шоута и инсталации, които търсят нови начини за производство и нови материали;
  • Не става въпрос само за бизнес, въпреки че това е голяма част от MICAM. В същото време може да се спечели много от простото потапяне в забавлението, независимо дали това е седенето на незабравимото ревю, гледането на спортни представления в Player’s District или състезанието за някоя от желаните модни награди.

Аудитория и статистика

Нека поговорим за причината, поради която трябва да инвестирате в MICAM. Шоуто е успешно на всички нива от признание, отразяване в пресата и брой посетители. Всяко издание има средно около 1400 изложители и около 45 000 търговски посетители. Това са силни цифри, които гарантират много внимание и възможни продажби в рамките на четири дни. Тук са представени повече от 2000 колекции. По отношение на националностите 750 от изложителите са италианци, което е очаквано, тъй като италианският пазар на обувки е огромен и конкурентоспособен в световен мащаб. Останалите 650 изложители идват от над 30 държави, разположени предимно в Европа. Около 27 000 търговски посетители също са чуждестранни граждани и представляват повече от 130 държави.

Настаняване

След като сте решили да посетите MICAM, е време да се справите с логистиката. Trade Fair Trips ltd е точно до вас, за да ви насочи към най-добрия избор. Това започва с настаняване в хотел за MICAM и ние сме експерти в предоставянето на индивидуално предложение. Кажете ни бюджет и ние ще ви предоставим най-добрите хотелски цени по време на MICAM в рамките на деня. За нас е важно да имате оптимално изживяване, така че ние работим за намиране на хотели в близост до Fieramilano или хотели с обществен транспорт, така че да можете да пътувате без усилия. Имайте предвид, че Trade Fair Trips Ltd също е тук, за да ви съдейства по други въпроси. Като изложител може да се нуждаете от съоръжения за срещи или да имате нужда от изпълнител, който да изгради вашата изложбена кабина. Ние сме на ваше разположение. Комбинирайте необходимите услуги в един изчерпателен и достъпен пакет от услуги.

Минали издания

Издание от 2021

MICAM 2021 се проведе от 19-ти септември 2021  до 21-ви септември 2021 под мотото #RESTARTTOGETHER. Повторното стартиране на едно от водещите събития в модната индустрия беше успех, който надмина всички очаквания. MICAM съвпадна с изложенията Haut-à-Porter и MIPEL. Чрез събитието през 2021  модната индустрия успя да се срещне за първи път след началото на пандемията. Общо 22 274 посетители и 735 изложители предпочетоха да се възползват от тази възможност и да участват в изложението лично. Много от изложителите допълнително предпочетоха да представят нови експериментални дизайни, форми, материали и цветове. Събитието включваше строги планове за превенция на Ковид-19. Изданието показа значимостта на личните контакти както за разглеждането на изделията, така и за воденето на бизнес. След успешното възобновяване на събитието организаторите решиха да продължат с провеждането му през 2022.

Full list of
hotels for
the MICAM

Book Now
How to get to the MICAM

Similar trade shows