Your free enquiry
Frankfurt Book Fair

Frankfurt Book Fair

Frankfurt am Main, Germany
Индустрия
Индустрия:
Books, Paper, Printing, Graphic Design
Organizer
Organizer:
Messe Frankfurt GmbH
Event website
Event website:
Frankfurt Book Fair
Frequency
Frequency:
1 year

Ефектът на Ковид-19 върху Frankfurt Book Fair

Любителите на книгите ще се съберат в Messe Frankfurt във Франкфурт, Германия, за живото издание на Frankfurt Book Fair през 2023. Събитието ще се проведе в Messe Frankfurt и няма да прилага план за превенция на Ковид-19. Това се дължи на премахването на ограниченията, свързани с пандемията в Германия. Следващото издание ще се проведе между 18.10.2023 и 22.10.2023.

Въведение

Казвате на всеки, който се занимава с публикуване по целия свят, за панаира на книгата във Франкфурт и той ще знае точно за какво международно изложение имате предвид. Това е нивото на разпознаване, което марката командва и с основателна причина.

От създаването си през 1949 г. Frankfurt Book Fair се превърна в най-големия панаир на книги в света и това е обхванато от огромния спектър от продукти, които са във фокуса на събитието.

Frankfurt Buchmesse (Франкфурт Бухмесе) както е известен на немски, далеч надхвърля фантастиката и списанията. Издателите представят нехудожествена литература, религия, младежки и детски книги, наука и технологии, художествени книги, туризъм, визуално изкуство и международна литература. Тук идвате, за да преговаряте и продавате права на купувачи от всеки отделен литературен пазар.

Логистиката

Франкфуртският панаир на книгите се провежда веднъж годишно и изданията, които традиционно излизат през октомври, са общо пет дни. Вратите на Франкфуртсйкият изложбен център са отворени както за търговски посетители, така и за широката общественост по различно време. За професионалистите работното време е от 09:00 ч. сутринта до 18:30 ч. следобед, като последният ден се затваря с час по-рано в 17:30 ч. 

Frankfurter Buchmesse GmbH служи като официален организатор на панаира на книгите и винаги е обещаващо богато събитие. Ако не пристигате с кола, ще се радваме да разберем, че Frankfurt Messe се радва на няколко вида обществен транспорт - автобусни линии, трамвайни линии, местни влакове и метро. Това прави възможно пътуването от всяка точка на града с относителна лекота.

Какво казват хората?

„Дори в своята 70-та година Frankfurter Buchmesse продължава да затвърждава позицията си на най-важния водещ международен търговски панаир.“ - Юрген Боос, директор на Frankfurter Buchmesse;

„70-ият„ Франкфуртер Бухмесе“  имаше пръст върху пулса на времето. Книжната индустрия зае ясна позиция в полза на правата на човека, свободата, разнообразието и уважението. [...] Панаирът на книгите показа, че е място за идеи и дебати ... ”- Хайнрих Ритмюлер, председател на Германската асоциация на издателите и книжарите;

Аудитория и статистика

Център за разрешаване на авторски права, Miele, Air China и Ameropa се събират като партньори, за да оживят поредното вълнуващо издание на Франкфуртския панаир на книгите. Всяка година има страна на почетен гост, която определя притока на граждани, идващи на панаира. Това предстоящо издание ще бъде Норвегия.

Frankfurt Book Fair все още е масово събитие, което привлича над 7500 изложители и над 285 000 международни посетители от Германия, Великобритания, Франция, САЩ, Русия, Китай, Япония, Австралия, Испания, Бразилия и много други. По отношение на професионалния опит има богато разнообразие в позицията - експерти по издателство, писатели, преводачи, лицензодатели, илюстратори, журналисти, редактори, носители на права, адвокати и агенти. В последното издание бяха добавени 19 нови агенции според Центъра за литературни агенти и разузнавачи.

Настаняване

Като се има предвид огромното внимание, което търговският панаир получава, трябва да се обърнете към хотелите във Франкфурт възможно най-рано, за да си осигурите най-достъпните цени на хотели за панаира във Франкфурт. Тук се намесва Trade Fair Trips ltd. Ние сме ветерани, когато става въпрос за настаняване за търговски панаири и поемаме бюджети от всякакъв размер. Цената и местоположението са най-важните аспекти на вашето пътуване, поради което търсим евтини хотели в близост до Messe Frankfurt.Освен това ще бъдете на минути пеша от обществения транспорт, за да съкратите пътуването до работното място.

След като резервирате престоя си, е време да преминете към други проблеми. Трябва ли да резервирате съоръжения за срещи? Няма ли кой да инсталира щанда на изложението ви? Предлагаме ви цялостни решения, които се грижат за всеки аспект на вашето бизнес пътуване. Не само това, не ви отнема време, за да имате всичко планирано и обединено в един удобен пакет услуги.

Какво се случи по време на предишните издания на Frankfurt Book Fair?

Издание 2021

Изданието на Frankfurt Book Fair за 2021 се проведе от 20-ти октомври до 24-ти октомври 2021. Изложението се проведе във формат "лице в лице" или "на живо", като бяха въведени строги мерки за превенция на Ковид-19. Изданието отбеляза успешното рестартиране на формата и на книгоиздателската индустрия след настъпването на пандемията. В събитието участваха 36 000 търговски посетители и 37 500 читатели. Изложението беше записано и представено от 2500 представители на медиите. 2013 изложители представиха своите стоки. Общо 155 държави бяха представени на изложението, включително Канада като почетен гост.

Издание 2022

Изданието на Frankfurt Book Fair за 2022 се проведе в Messe Frankfurt от 19-ти до 23-ти октомври 2022. Поради отмяната на ограниченията, свързани с пандемията, мястото на провеждане не включваше мерки за превенция на Ковид-19. Събитието привлече 180 000 посетители, 6400 медийни специалисти и повече от 4000 изложители. Фирмите изложителки представиха 95 държави. Почетен гост беше Испания.

Full list of
hotels for
Frankfurt Book Fair

Book Now
How to get to Frankfurt Book Fair
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Frankfurt Airport (Летище Франкфурт)

20 минути от Frankfurt Hauptbahnhof (Централна Гара Франкфурт)

By car
By car:

15 минути при пътуване от Frankfurt Airport (Летище Франкфурт)

5 минути от Frankfurt Hauptbahnhof (Централна Гара Франкфурт)

By public transport
By public transport:

25 минути при пътуване от Frankfurt Airport (Летище Франкфурт)

20 минути от Frankfurt Hauptbahnhof (Централна Гара Франкфурт)

Similar trade shows