Your free enquiry
BIOFACH

BIOFACH

Nurnberg, Germany
Индустрия
Индустрия:
Храни и напитки, Вина
Organizer
Organizer:
Nurnberg Messe GmbH
Event website
Event website:
BIOFACH
Frequency
Frequency:
1 year

 Водещи новини за BIOFACH

Водещият търговски панаир за биологични продукти ще се завърне на Messe Nuremberg като събитие на живо от 14.02.2023 до 17.02.2023. То ще се проведе заедно с VIVANESS 2023. Организационният комитет се е посветил на създаването на безопасна концепция за събитието. Понастоящем това не включва инсталирането на строги превантивни мерки срещу Ковид-19 Това се дължи на факта, че в началото на април 2022 Бундестагът, германският законодателен орган, премахва свързаните с това вътрешни ограничения в резултат на подобряващата се пандемична ситуация. Аналогично, в момента в страната не са въведени ограничения за пътуване.

Въведение 

BIOFACH е платформата за органичната индустрия и е основен продукт в индустрията от 1990 г. Годишните издания се провеждат в Нюрнберг заедно с VIVANESS. Търговският панаир, който се провежда в Messe Nuremberg, предлага различни възможности. Те включват запознаване с най-новите иновации, предизвикателства и пазарни развития в сектора. Те също така включват работа в мрежа с водещи експерти в индустрията и повишаване на осведомеността за марката. Освен това, събитието BIOFACH дава възможности за представяне на иновации от пълната гама храни. Това включва замразени храни, плодове, месо и зеленчуци. Освен това включва печени изделия, напитки, млечни продукти, сладкарски изделия, деликатеси и риба.

Кой посещава BIOFACH?

Партньорските асоциации на BIOFACH включват Международната федерация на движенията за биологично земеделие. Неговите медийни партньори представят списание EXPORT. Основните изложители на BIOFACH варират от сертифициращи компании до водещи производители. Например, изданието за 2022 г. включва ProNatura и Smart Organic GmbH. Списъкът на изложителите включва и държавни агенции като Албанската агенция за развитие на инвестициите. Сред водещите експерти, които присъстват, са Могенс Йенсен и Георг Екерт. Неправителствените организации, които участват, включват Organic Denmark.

Професионалистите, които посещават BIOFACH включват:

 • Процесори
 • Производители
 • Производители
 • Доставчици
 • Дистрибутори и търговци на дребно
 • Кооперации
 • Университети и изследователски институти
 • Представители на асоциацията
 • Сертифициращи компании
 • Издатели
 • Собственици на компании
 • Мениджъри
 • Политици и представители на НПО
 • Агенции

Индустриите, които присъстват, включват:

 • Образование
 • Разпределение
 • Храна за домашни любимци
 • Храни и напитки
 • Екологична
 • Кетъринг
 • Внос износ
 • Селско стопанство
 • Опаковки
 • Медии
 • Търговия на едро
 • Здравеопазване
 • Търговия на дребно
 • Козметични продукти

Акценти на BIOFACH

BIOFACH е един от централните търговски панаири за био сектора. Разполага с подробен график на събитията. Едно от основните подсъбития е конгресът BIOFACH. Това е мястото за срещи, което събира политици, изследователи, заинтересовани страни и производители. Конгресът позволява на участниците да научат всичко за най-новите предизвикателства в бранша. Те могат също да се запознаят с най-новите изследователски публикации и актуалните пазарни тенденции. 

Конгресът BIOFACH се състои от 45-минутни сесии. Форматите са известни като дискусия, аквариум, семинар и информационене панел. Форматът за дискусии включва един или повече лектори, които представят до 30-минутни презентации. След като всички лектори дадат своя принос, публиката може да започне да задава своите въпроси. Често този тип формат на сесията обсъжда текущите предизвикателства в индустрията. Информационният формат също включва лектори, които представят темата си пред публика, но експертната група е ограничена до трима членове, всеки от които представя основна реч до пет минути, оставащото време е предназначено за въпроси и отговори. Семинарите също включват до трима лектори. 

Конгресът BIOFACH често съвпада с шестте специализирани форума. Форумите са известни като BIOFACH, Политика, Наука, Селско стопанство, Fachhandel и Устойчивост. Всеки от форумите се фокусира върху определена група участници и теми. Например, устойчивостта се фокусира върху теми като устойчивостта на веригата на стойността. Това е основното подсъбитие за природозащитни организации, екологични експерти и ключови изследователи. По същия начин, политическият форум поставя акцент върху теми като нови регулаторни предизвикателства. Това е място за срещи за политици, държавни агенции и оператори в индустрията. 

Представители на НПО и политиците често присъстват и на форума BIOFACH. Това се дължи на подсъбитието, което им позволява да обсъждат някои от най-спешните теми в индустрията. Примерна тема е как индустрията да се адаптира към света след пандемията на Covid-19. 

Научният форум привлича ключови учени, практици и консултанти. По време на форума присъстващите обсъждат последните предизвикателства, свързани с пет секторни аспекта. Аспектите са селско стопанство, преработка, качество на храните, маркетинг и търговия. Пример за дискусионна тема са научните противоречия около NPBT. Обсъждат се и най-новите резултати от изследванията и практическите начини за тяхното прилагане. Земеделският форум привлича фермери, заинтересовани страни, собственици на компании и специалисти по научни изследвания. Това се дължи на това, че форумът им позволява да обсъждат важни селскостопански предизвикателства. 

BIOFACH включва и поредица от специални предавания. Те позволяват на участниците да се свързват в мрежа, да представят иновативни стоки и да повишават осведомеността за бранда. Има три специални предавания, като всяко се фокусира върху различен тип представен продукт:

Изживейте света на вегана

Изживейте света на зехтина

Изживейте света на виното 

Изживейте света на вегана е специално шоу, което се фокусира върху най-новите вегански продукти. Това включва продукти като протеинови алтернативи. Презентациите се провеждат чрез подробна подпрограма, състояща се от готварски предавания, фокусни презентации и дискусии. Това позволява на служителите да получат признание и да привлекат нови клиенти. Специалното шоу приема участници като представители на HO.RE.CA. 

Изживейте света на зехтина се фокусира върху маслините в цялото им разнообразие, сортове, видове и вкусове. Това е мястото за събиране на производители, купувачи и търговци. По време на шоуто присъстващите могат да разгледат най-новите продукти със зехтин. Специалното шоу включва подпрограма, включваща конкурс за награда за маслиново масло. Наградата за маслиново масло възхвалява тридесетте най-добри продукта. 

Изживейте света на виното е мястото за работа в мрежа за производителите на вино. Той също така привлича посетители, както и ресторантьори.

Специалните предавания често съвпадат с подробната тридневна изложба. Това се дължи на експозицията, която позволява на участниците да достигнат до по-широка аудитория. Освен това, присъстващите могат да изберат да разгледат конкретен пазарен сектор. Изложбата също така насърчава извършването на важни покупки или създаването на нови партньорства. Това се дължи на възможността посетителите да разгледат стоките преди да насрочат срещи. 

Подробности за логистиката относно BIOFACH и Нюрнберг

BIOFACH се провежда на годишна база в продължение на четири дни през месец февруари. NürnbergMesse GmbH е организатор. Посетителите могат да присъстват на търговското изложение в Messe Nuremberg от 09:00 до 18:00 часа. Единственото изключение е последният ден, когато крайният час е 17:00 часа.

Messe Nuremberg е сред най-високопоставените изложбени центрове в Германия. Сред причините за отличната посещаемост на събитието е неговата достъпност. Messe Nuremberg е място за събитие, което е лесно достъпно от всички части на града. Това ви позволява да спестите време, когато пътувате до мястото, за да присъствате на BIOFACH. 

Нюрнберг е популярен туристически град с богати възможности за настаняване и хранене. Например, можете да изберете да резервирате настаняване в един от различните хотели или хостели в града. По същия начин има разнообразие от апартаменти и къщи за гости. Нюрнберг разполага с разнообразна гама от заведения за хранене, включително ресторанти, барове, бирарии и клубове. На разположение са също бирени градини, пекарни, кафенета и пивоварни. Освен това, Нюрнберг е град, който има отлична транспортна свързаност. Например, можете да стигнете до центъра на града само за 14 минути с автобусна линия ICE509 от Ерланген. По същия начин Нюрнберг е достъпен от Швабах чрез автобусните линии Rb16 и RE60. Времето за пътуване в такива случаи е 11 минути. Сред препоръчителните райони за търсене на настаняване или вечеря е Alstadt.

Как може да ви помогне Trade Fair Trips Ltd?

Trade Fair Trips Ltd може да ви помогне с организирането на вашето пътуване – всяка една стъпка от него. Това се дължи на нашия богат опит в организирането на хотелско настаняване за бизнес цели. Това ще ви позволи да се концентрирате върху вашата работа на изложението BIOFACH. Гарантирано ще получите най-добрите хотелски цени. Това е така, защото нашите агенти по резервации ще ви предоставят разнообразие от отлични хотелски оферти на конкурентни цени. Местоположението на вашия хотел е важно за успеха на вашето бизнес пътуване. Ето защо ние се концентрираме върху хотели близо до Messe Nuremberg. Можем да ви помогнем и по няколко други начина. Това включва обработка на резервации на работни помещения за срещи, както и помощ при изграждането на вашия изложбен щанд за търговско изложение.

Минали издания на BIOFACH

Издание 2022

Изданието на BIOFACH 2022 отбеляза успешното завръщане на изданията на живо за събитието. То беше организирано съвместно с VIVANESS 2022 като еднократно лятно издание от 26-ти до 29-ти юли 2022. Над 24 000 търговски посетители от 137 държави посетиха събитията, както и 2276 изложители от 94 държави. Търговските изложения бяха хибридни, като събитията лице в лице бяха допълнени от интернет платформи. Личните аспекти на търговските изложения бяха организирани в Messe Nuremberg, който не разполагаше с предпазни мерки срещу Ковид-19. Това се дължеше на факта, че страната отмени националните ограничения през предходните месеци поради подобряващата се пандемична ситуация.

Издание 2021

Общо 136 държави присъстваха на изданието на BIOFACH за 2021 г. Събитието се проведе в дигитален формат заради продължаващата пандемия от коронавирус. Платформата за цифров хостинг прие 1442 изложители и 13 800 посетители.

Full list of
hotels for
BIOFACH

Book Now
How to get to BIOFACH

Similar trade shows