Vinexpo Paris 2025

Vinexpo Paris 2025

Храни и напитки, вина
Paris, France
10-12 Feb 2025
Организатор:
Vinexposium
Място на провеждане:
Paris expo Porte de Versailles
Честота:
1 year
Уебсайт:
Vinexpo Paris

Ключово събитие за винената индустрия

Vinexpo Paris е ексклузивно B2B изложение, което се провежда на всеки две години и е основано през 2020 г. COMEXPOSIUM и VINEXPO са двете компании, които организират търговското изложение. То съвпада с търговското изложение, известно като Wine Paris, и привлича повече от 31 000 посетители. Сред тях са водещи представители на винената индустрия. Това се дължи на факта, че изложението позволява на участниците да надграждат своите знания. То предоставя и възможности за създаване на мрежи или за признание. Участниците могат също така да придобият информация за алкохолната индустрия. 

Vinexpo Paris 2025

Vinexpo Paris 2025 ще се проведе между 10.02.2025 и 12.02.2025. Събитието ще бъде организирано като търговско изложение "лице в лице". Домакин на Vinexpo Paris 2024 ще бъде Paris Expo Porte de Versailles във Франция. На мястото на провеждане няма да бъдат въведени строги мерки за превенция на Ковид-19. Това се дължи на премахването на ограниченията на Франция, свързани с пандемията. 

Как Trade Fair Trips Ltd може да ви помогне с Vinexpo Paris?

Trade Fair Trips Ltd може да ви помогне с плановете за пътуване. Това се дължи на богатия ни опит в организирането на хотелско настаняване. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху воденето на бизнес по време на Vinexpo Paris. Ще получите най-конкурентните цени на хотелите за Vinexpo Paris. Местоположението на вашия хотел е от решаващо значение за успеха на вашето бизнес пътуване. Ето защо ние се фокусираме върху хотели в близост до Paris Expo Porte de Versailles. Също така можем да ви помогнем и по различни други начини. Това включва грижа за резервациите на заседателни зали. Можем също така да ви помогнем да координирате настройката на вашия щанд за търговско изложение.

Пеша
Пеша:

Не е препоръчително при пътуване от Charles de Gaulle Airport (Летище Шарл де Гол)

Не е препоръчително при пътуване от Gare du Nord Station (Гара Гар дю Норд)

 

 

С кола
С кола:

15 минути при пътуване от Charles de Gaulle Airport (Летище Шарл де Гол)

35 минути при пътуване от Gare du Nord Station (Гара Гар дю Норд) 

С обществен транспорт
С обществен транспорт:

50 минути при пътуване от Charles de Gaulle Airport (Летище Шарл де Гол)

Не е препоръчително при пътуване от Gare du Nord Station (Гара Гар дю Норд)

  

map

Хотели около Vinexpo Paris

Хотел Звезди Разстояние до изложение Град Цена
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Aiden by Best Western at Paris Roissy CDG Roissy en France от € 250.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Hôtel Des Mines Paris от € 354.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Hotel de Bordeaux 7.5 Paris от € 166.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Innside by Melia Paris Charles de Gaulle Airport Roissy en France от € 466.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Hotel du Jardin des Plantes 5.9 Paris от € 275.00 EUR Запази сега
Le Marceau Bastille 7.3 Paris от € 304.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Golden Tulip Paris CDG Airport – Villepinte Paris от € 446.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Hotel Paris Louis Blanc Paris от € 405.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Handsome Hotel By Elegancia Paris от € 336.00 EUR Запази сега
Wine Paris & Vinexpo Paris 2025 Paris Hôtel Bienvenue 7.1 Paris от € 230.00 EUR Запази сега

Vinexpo Paris е търговско изложение, което привлича професионалисти от всички отрасли на индустията, включително:

 • Купувачи на вино
 • Миксолози
 • Пивовари и Сомелиери
 • Бармани
 • Управители на барове
 • Организатори/мениджъри на събития
 • Винопроизводители
 • Готвачи
 • Винени критици и писатели
 • Управители на пивоварни/дистилерии/ресторанти
 • Дистрибутори
 • Управители на винени клубове
 • Вносители/износители
 • Посланици на марката
 • Търговци на дребно
 • Дестилатори
 • Преподаватели по вино
 • Работници в лозята
 • Управители на изби
 • Консултанти по виното

Сред водещите изложители са предприятия като Crenn Dining Group и Aldi. Участващите индустрии включват лозарство, хотелиерство, ресторантьорство, търговия на дребно, търговия на едро, хранително-вкусова промишленост, медии и внос/износ.

Участниците могат да постигнат няколко бизнес цели, като посетят Vinexpo Paris. Това включва сътрудничество с други експерти и разширяване на експертните знания. Освен това панаирът дава възможност на специалистите да се запознаят с най-новите тенденции в бранша. Участниците могат също така да получат обща представа за индустрията, както и признание. 

Графикът на събитието може да помогне на присъстващите в постигането на тези цели. Това се дължи на програмата, която предоставя възможности чрез своите подсъбития. Тематичните зони са сред централните подсъбития, които участниците трябва да обмислят да посетят. Vinexpo Paris е разделено на шест тематични зони:

 • La Nouvelle Vague
 • L'Avenue
 • WOW! World of Organic Wines
 • Перспективи на винените технологии (Wine Tech Perspectives)
 • Be Spirits
 • Общинска международна зона (Communal International Area)

Зоната "La Nouvelle Vague" е доста популярна сред начинаещите лозари и производители на вино. Това е свързано с факта, че благодарение на секцията те могат да установят контакти и да повишат известността на своята марка. Такива посетители могат да вземат участие, като се сдобият с персонален изложбен щанд. Такъв щанд им позволява да представят своите иновативни купажи на заинтересованите присъстващи. Освен това зоната им позволява да обсъждат партньорства с посетителите. Право на участие имат участници, които работят в областта на винопроизводството от под пет години. Те също така не трябва да имат четвърта реколта от домейн, създаден, придобит или закупен след 2015 г. Създателите на нови марки могат да участват, ако не произвеждат повече от 50 000 бутилки годишно. "Авенюто" ("L'Avenue") е специална зона, която насърчава новосъздадени и утвърдени марки. Тя предоставя на участниците възможност да дегустират вина в обстановка в стил "Булевард Хаусман". Това е възможно, тъй като подиумът симулира преживяването на пазаруване от витрините на булевард Haussmann. Това се постига, като водещи хотели и ресторанти представят марките чрез витрини. Тези демонстрации позволяват на посетителите да опитат марките в елегантна атмосфера. Това може да им помогне да определят дали марката е подходяща за техния бизнес.

"WOW! Светът на вината" (WOW! World of Wines) също може да бъде от изключителна полза както за утвърдени, така и за начинаещи производители. Това е възможно, защото зоната позволява на специалистите да представят органични/биодинамични вина. Начинаещите и водещите производители могат да получат признание, като покажат или дегустират такива продукти. Те могат също така да установят контакти с винопроизводители, доставчици на хранителни продукти, търговци на вино и ресторантьори. "Wine Tech Perspectives" предоставя възможности за обучение. Това е зона със специално предназначение, в която се показват най-новите пазарни тенденции и иновации. Това може да бъде полезно за специалисти, които искат да задълбочат познанията си в своята област. Освен това тематичната зона дава възможност на начинаещи и утвърдени професионалисти да получат признание. Това е така, защото зоната позволява на участниците да участват като лектори. В тематичната зона се провеждат разнообразни конферентни сесии. По време на сесиите присъстващите могат да получат знания по въпроси като цифровизацията. Това може да бъде от полза за специалистите, които искат да подобрят своя бизнес..

Изложбената зона за бармани и производители на ликьори е известна като "Be Spirits". Тя се провежда в Infinite Bar - 50-метрово пространство за показване на около 20 бара. Във всеки бар се представят най-новите миксологични техники и занаятчийски марки. На "Be Spirits" присъстват специалисти като миксолози и вносители. На него присъстват и купувачи и дистрибутори. Търговци на дребно, организатори на събития и собственици на ресторанти също посещават тематичната зона. Зоната привлича още журналисти и компании за електронна търговия. "Be Spirits" дава възможност на новосъздадени и утвърдени компании да получат признание и да установят контакти. Професионалистите могат да се запознаят и с новите тенденции в миксологията и сектора на алкохолните напитки. Примерите включват видовете спиртни напитки, които са популярни в момента. Международната зона на Общността е зона, в която са представени изискани вина от 20 нации. Сред представените държави са Гърция, Аржентина, Грузия, Нова Зеландия и Южна Африка. Зоната дава възможност на винените експерти да дегустират вина от най-престижните региони в света. Те могат да намерят и потенциални партньори.

Участниците могат да разширят възможностите си за създаване на партньорски мрежи чрез срещите "Едно към едно вино" (One-to-Wine Meetings). Това е услуга, която позволява на присъстващите да организират бизнес срещи. След това тези срещи ще се провеждат на места за срещи със специално предназначение. Примери за такива места са ресторантите и хотелите в зоната "L'Avenue". Академията на Vinexpo (Vinexpo Academy) e микросъбитие, което задължително трябва да се посети от участниците. То предоставя възможности за обсъждане на потенциални партньорства в рамките на събитието. Освен това то дава възможност за запознаване с различни предизвикателства. Това е микросъбитие, което включва дегустации на вина, майсторски класове и конференции. Участниците могат да получат информация по теми като най-новите пазарни тенденции. Присъстващите могат да участват в подсъбитието и като лектори. Това, от своя страна, ще осигури признание и възможности за създаване на бизнес мрежи. 

Професионалисти от различни отрасли биха могли да посетят Vinexpo Paris. Това включва експерти като:

 • Специалисти в областта на храните и напитките, включително производители на алкохолни напитки,
 • Специалисти в областта на хотелиерството, като например управители на хотели
 • Експерти по търговия на едро
 • Специалисти в областта на кетъринга, като например готвачи 
 • Специалисти в областта на търговията на дребно, включително търговци на вино
 • Сомелиери и други специалисти в областта на лозарството
 • Статистически данни и участници на Vinexpo Paris

Vinexpo Paris е търговско изложение, което привлича над 30 000 участници. Това се дължи на значението на специализираното събитие за индустрията на алкохолните напитки. В първото издание например се включиха 29 280 търговски посетители и 2 800 изложители. На изложението присъстваха професионалисти от 126 държави. Това включва държави като:

 • Италия
 • Испания
 • Франция
 • Чили
 • Австралия
 • Южна Африка
 • Съединените американски щати
 • Германия
 • Аржентина
 • Португалия
 • Китай

Vinexpo Paris се организира на всеки две години от COMEXPOSIUM и VINEXPO. Тридневното събитие се провежда на територията на Paris Expo Porte de Versailles. Часовете за посещение през първите два дни са от 9 до 19 ч. През последния ден посетителите могат да посетят изложението между 9 и 17 ч.

Придвижването до Paris Expo Porte de Versailles от основните транспортни възли е лесно. Това се дължи на линиите на обществения транспорт, които свързват изложбения комплекс с отделните станции. Например Porte de Versailles се намира на 66 минути пътуване с автобус от летище Шарл дьо Гол. По същия начин пътуването от гара Gare du Nord до обекта ще отнеме 36 минути. Благодарение на местоположението си конгресният център е лесно достъпен от местните общини. Пример за това е Версай, който се намира на 27 минути път с автобус от конферентния център. Аналогично, Мьо е на 69 минути път с автобус от мястото на конгресния център.

Париж разполага с развита система за обществен транспорт, състояща се от влакове, автобуси и метро. Това позволява лесен достъп до града от други държави. Например посетителите могат да стигнат до града с влак от Мадрид. Транспортната система също така помага да се спестява време при пътуване между отделните части на Париж. Например участниците могат да пътуват до Понтоаз от гара Gare du Nord с автобус за 41 минути. По същия начин времето за пътуване от Сен Дени до летище Шарл дьо Гол е 47 минути. Париж е голям град с широк спектър от възможности за настаняване. В райони като Льо Маре участниците могат да избират измежду повече от 1000 хостела, хотели, апартаменти и къщи за гости. Посетителите могат да се възползват и от множество ресторанти, кафенета и пекарни. Барове, нощни клубове и чайни също са на разположение като възможности за хранене. Когато разглеждате районите за настаняване, изберете Бастилията, както и Шанз-Елизе.

Vinexpo Paris 2020

Vinexpo Paris 2020 беше дебютното издание на събитието. В него участваха 29 280 посетители, като 95% от тях изразиха високо ниво на удовлетвореност от събитието. В дебютното издание участваха и 600 представители на медиите и 2 800 изложители. Много участници потвърдиха присъствието си за Vinexpo Paris 2022.

Vinexpo Paris 2022

Vinexpo Paris 2022 е второто издание на събитието. В него се включиха общо 25 739 търговски посетители и 2 864 изложители. 77% от присъстващите посетители са имали основно влияние в процеса на вземане на решения за покупка на вино. 51% от посетителите представляваха секторите на вноса, търговията на едро и дистрибуцията, а други 17% - хотелиерството. 32% от посетителите бяха също търговци на вино или представители на специализирани вериги. 

Vinexpo Paris 2023

На Vinexpo Paris 2023 бяха отбелязани няколко нови рекорда за посещаемост. Това включваше 25% увеличение на броя на международните изложители. Това се дължеше на 3 387-те изложители, представляващи 49 нации. Освен това изложението се отличаваше с 41% увеличение на броя на посетителите поради присъствието на общо 36 334 посетители от 149 държави. От тази група 38 % представляваха чужда страна, включително Италия, Испания, Гърция, Люксембург, Швейцария, Албания, Аржентина, САЩ, Казахстан, Сърбия, Португалия, Южна Африка, Япония и Уругвай. Това се дължеше на присъствието на 15 посланици. Тези статистически данни означават 85% увеличение на броя на международните посетители.

Vinexpo Paris 2024

Изданията на Wine Paris и Vinexpo Paris за 2024 бяха организирани като търговски изложения на живо. В тях участваха около 3400 изложители от около 53 държави и над 40 000 посетители.

Персонализирана оферта за хотел

Просто попълнете вашите изисквания за стая и ние ще се свържем с вас с най-подходящите опции за хотел възможно най-скоро
Поискайте персонализирана оферта за хотели в близост до Vinexpo Paris 2025 Изпрати

Подобни събития

Бюлетин
Искате ли да сте информирани за най-новите търговски изложения и новини за хотели? Абонирайте се за нашия бюлетин.