Your free enquiry
Art Basel

Art Basel

Basel, Switzerland
Индустрия
Индустрия:
Art and Antiques
Organizer
Organizer:
MCH Foire Suisse (Holding) SA
Event website
Event website:
Art Basel
Frequency
Frequency:
1 year

Art Basel – актуализация

Art Basel 2023 ще се проведе в Messe Basel през юни. Датите са между 15 и 18 юни 2023. Поради подобрената епидемиологична обстановка в Швейцария, страната премахна националните си ограничения за Ковид-19, както и забраните за пътуване. Впоследствие в Messe Basel няма да се прилагат строги мерки за безопасност, свързани с коронавируса, като например 3G политика за влизане. Участниците ще бъдат насърчавани да спазват препоръки, като например да избягват подаването на ръка и участието в размяна на документи. Освен това те ще бъдат насърчавани да извършват редовна дезинфекция на ръцете и да спазват подходящ етикет при кихане/кашляне (кихане/кашляне в сгъвката на ръцете).

Въведение

Ако искате да изградите имидж и репутация на световната художествена сцена, има едно събитие, което не можете да си позволите да пропуснете в календара си – Art Basel. Търговското изложение се издигна до статут на институция за сравнително кратък период от време и сега е успешно наложено в САЩ със сателитно събитие в Маями, Флорида и друго в Азия с Хонг Конг като домакин.

Акценти

• Представени са над 4000 художници

• Изложени са близо 300 галерии

• 95 000 посетители, от които 40 000 са международни

• Присъстват галеристи, куратори, колекционери, архитекти, юристи и критици.

Логистиката

Това международно търговско изложение представя изкуството и антиките от 20-ти и 21-ви век от 1970 г. всяка година през месец юни в Базел, Швейцария. Изданията са съставени от MCH Messe Schweiz (Базел) AG и продължителността им е общо четири дни. Messe Basel отваря врати за посетители от 11:00 сутринта до 19:00 следобед, като четвъртият ден е изключение и събитието затваря с един час по-рано.

Аудитория и статистика

Можете да се запознаете с художници, колекционери на изкуство и куратори. Залите са пълни с картини, рисунки, скулптура, щампи, фотография, инсталации, видео и дигитално изкуство. Всеки път, когато Art Basel се провежда в града, Базел се трансформира напълно и голяма част от заложените дейности в програмата засягат и съседни райони, като квартал Parcours. Част от успеха и богатството идва от изключителната гама от галерии от цял свят – почти 300 към последното издание.  Art Basel работи в сътрудничество с местните институции на града - домакин, за да подпомогне развитието и развитието на програми за изкуство. Често наричан Олимпиадата в света на изкуството, Art Basel е безспорно най-голямото събитие в света и един от най-важните международни панаири на изкуството. Това е платформа и шанс за художниците да продадат своите произведения и да представят себе си пред широка аудитория. 

Достъпни хотелски стаи в близост до Messe Basel

Трейд Феър Трипс ЕООД ви предоставя персонализирани хотелски услуги за Art Basel на ниски цени много преди всеки друг. Евтините хотели за Art Basel са трудни за намиране, когато търсите сами, така че ви препоръчваме да не го правите, а да ни се доверите. Трейд Феър Трипс ЕООД ви помага да резервирате стаи в близост до Messe Basel, за да спестите време и финанси. Може да се свържете с нас, ако случайно се нуждаете от помощ при инсталирането на вашия изложбен щанд или не можете да намерите помещения за провеждане на срещи.

Минали издания

2021 Издание

Изданието на събитието Art Basel за 2021 г. беше сред първите международни художествени изложби, проведени от 2019 г. насам. То се проведе като хибридно събитие от 24 до 26 септември 2021 г. Art Basel 2021 се състоеше от: виртуална  платформа Art Basel Live и мащабна изложба, на която изложителите имаха възможност да се срещнат очи в очи с купувачи. Дигиталната платформа позволи на участващите галерии да достигнат до по-голяма аудитория и посетителите да участват дистанционно. Платформата включваше онлайн шоуруми и виртуални обиколки. Изданието се наложи като успешно поради големия интерес и участие и силните продажби на всички нива на пазара. Общо 60 000 посетители участваха в панаира, заедно с 272 галерии от 33 държави. Изложителите включват 24 новодошли галерии от градове като Лондон, Хонг Конг и други.

Издание 2022

Art Basel 2022 също се проведе като хибридно събитие. Изданието, което се състоя между 16.06.2022 и 19.06.2022, се състоеше от цифровата платформа Art Basel Live и от присъствено изложение на изкуството в Messe Basel. Мястото, на което се провеждаше лице в лице аспекта на събитието, не разполагаше със строги протоколи за безопасност срещу Ковид-19 поради премахването на ограниченията от страна на държавата през април 2022. Общата посещаемост на Art Basel 2022 достигна 70 000 посетители, които включваха 270 завръщащи се изложители, 19 нови, 46 лектори и над 300 музеи и институции. Галериите изложителки представляваха 40 държави и шест континента.

Full list of
hotels for
Art Basel

Book Now
How to get to Art Basel
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (Летище Базел-Мюлуз-Фрайбург)

30 минути при пътуване от Basel SSB Railway Station (ЖП Гара Базел)

By car
By car:

10 минути при пътуване от EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (Летище Базел-Мюлуз-Фрайбург)

5 минути при пътуване от Basel SSB Railway Station (ЖП Гара Базел)

 

By public transport
By public transport:

35 минути при пътуване от EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg (Летище Базел-Мюлуз-Фрайбург)

40 минути при пътуване от Basel SSB Railway Station (ЖП Гара Базел)

Similar trade shows