Your free enquiry
MEDICA

MEDICA

Düsseldorf, Germany
Индустрия
Индустрия:
Health Professionals, Medical Equipment and Technologies
Organizer
Organizer:
Messe Dusseldorf GmbH
Event website
Event website:
MEDICA
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за събитието

MEDICA 2023 и COMPAMED 2023 ще бъдат организирани в Messe Düsseldorf като събития на живо. MEDICA ще се проведе заедно с COMPAMED между 13.11.2023 и 16.11.2023. Събитията няма да включват мерки за превенция на COVID-19 поради отмяната на свързаните с него национални разпоредби през април 2022. Германия също отмени ограниченията си за пътуване през юни 2022.

Въведение

Година след година в областта на медицината, електромедицината и лабораторното оборудване се наблюдават забързани иновации и развитие. Ако искате да сте в крак с всичко и да намерите по-добри основи в бранша, насочете се към MEDICA - голямо международно търговско изложение, което правилно се определя като сърцето на медицинската индустрия в света

Встъпителното издание се проведе през 1969 г. и оттогава в MEDICA се сформиха някои от най-големите партньорства, обявиха най-големите иновации и споделиха най-важните новини. Също така постоянно се разраства от покриване само на германския пазар в началото, за да включва целия свят в момента.

Продуктовото портфолио се разпростира върху медицински технологии, диагностични тестове, ортопедични технологии, информационни и комуникационни технологии, съвместни щандове и стоки и потребителски стоки.

Освен чисто B2B аспектите на панаира, MEDICA е и образователна платформа, която провежда конференции и форуми като MEDICA HEALTH IT FORUM и MEDICA CONNECTED HEALTHCARE FORUM.

Логистиката

MEDICA е със седалище в Дюселдорф, Германия и пристига в Messe Dusseldorf всеки ноември. Панаирът се провежда общо четири дни и е отворен само за търговски посетители. Messe Düsseldorf GmbH изпълнява двойната функция на изложител и място.

Работното време е определено от 10:00 сутринта до 18:00 следобед. Както при повечето изложбени центрове в Германия, пътуването до Месе Дюселдорф е лесно, особено ако наемате кола по време на престоя. На летището се движат и редовни автобуси.

Ако се намирате в центъра на града, тогава имате на разположение две трамвайни линии - U78 и U79 - и автобусна линия 722, които са достатъчно чести, за да намалят значително пътуването до работното място.

Какво казват хората?

„Нашите системи за подпомагане с роботи позволяват на хирурга да извършва минимално инвазивни, прецизни операции, като същевременно намалява до най-голяма степен натоварването на медицинския персонал. Ние се интересуваме от B2B взаимоотношения. Следователно успехът на нашите контакти с MEDICA може да бъде оценен само в интервал от една до две години “ - Робърт Гайгер, управляващ директор на Aktormed;

„Новата концепция се потвърждава от постоянно високия брой посетители в залите. ФОРУМЪТ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА MEDICA и СВЪРЗАНИЯТ ЗДРАВЕН ФОРУМ НА MEDICA бяха истински горещи точки, с голяма посещаемост през всички дни и общо над 10 000 посетители.” - Хорст Гизен, директор на глобалното портфолио за здравеопазване и медицински технологии в Messe Düsseldorf;

„MEDICA е не само най-важното събитие през годината за много от нашите членове от сектора на медицинските технологии. С многобройните си посетители и изложители, това е и водещият световен търговски панаир за индустрията.” - Йорг Майер, изпълнителен директор на германската индустриална асоциация SPECTARIS.

Аудитория и статистика

Лекари, болнични лекари, лабораторно управление, болничен мениджмънт, медицински сестри, асистентски професии, болничен технически мениджмънт и физиотерапевти си проправят път от цял ​​свят, за да присъстват на MEDICA. В действителност голям брой - над 121 000 търговски посетители бяха отчетени по време на последното издание, което е най-големият брой досега.

Две трети от всички посетители са чуждестранни граждани, които идват от всичко - Европа, Близкия изток, Африка и Америка. Трябва да споменем и големия брой делегации. Вицепремиерът на Тайланд и министър на търговията Юрин Лаксанависит бяха някои от високопоставените гости. Общо в залите на Messe Dusseldorf бяха представени 155 държави.

Производството на изложителите също нараства, като общо 5500 международни изложители потвърдиха, че са представили своите продукти.

Настаняване

Trade Fair Trips ltd може да Ви осигури най-добрите хотелски цени за MEDICA преди някой друг. Всичко, което трябва да направите, е да ни се обадите по-рано. Не отлагайте настаняването си до последния момент, а вместо това бъдете проактивни и ще получите висококачествена селекция от хотели в близост до Messe Dusseldorf.

Ще можете да намалите общите пътни разходи и също така да управлявате средно по-бързо пътуване до работното място. Trade Fair Trips ltd използва широка мрежа от къщи за гости, жилищни сгради и хотели на различни ценови точки, така че можете да получите резервация за хотел за MEDICA, която винаги е идеално подходяща.

Нещо повече, ние предлагаме допълнителни услуги. Можете да ни наемете, за да инсталираме вашия щанд на търговско изложение и да резервираме съоръжения за срещи.

Минали издания

Издание 2020

Изданието MEDICA 2020 привлече професионалисти от общо 169 държави. Дигиталното издание на изложението се проведе между 16-ти и 19-ти ноември 2020. То привлече 45 000 търговски посетители и представи общо 18 300 иновативни продукта. Общо 1500 изложители представиха своите стоки. Сред представените държави бяха Китай, Съединените щати и Италия. Изложението беше оценено като успешно както от посетителите, така и от изложителите.

Издание 2021
 
Изложенията COMPAMED 2021 и MEDICA 2021 се проведоха в хибриден формат
между 15.11.2021 и 18.11.2021. те се проведоха във формат състоящ се от две части. Това включваше експозиция на живо, като мястото на провеждане използва най-новите мерки за превенция на Ковид-19. Те се проведоха и онлайн, като се използваха цифрови платформи, които позволяваха на участниците да участват от разстояние. При участието си в изложението на живо участниците трябваше да спазват няколко правила. Преди да влязат на територията на изложението, посетителите трябваше да покажат валидни 3G документи. Над 46 000 посетители от 150 държави посетиха изданията на COMPAMED и MEDICA за 2021. Присъстваха и над 3 500 изложители от 70 държави. Демонстрациите на ново роботизирано устройство и процес за масово производство на култивирани стволови клетки бяха сред акцентите на събитието.

Full list of
hotels for
MEDICA

Book Now
How to get to MEDICA
On foot
On foot:

45 минути при пътуване от Dusseldorf Airport (Летище Дюселдорф)

Не е препоръчително при пътуване от Düsseldorf Hauptbahnhof (Централна Гара Дюселдорф)

By car
By car:

10 минути при пътуване от Dusseldorf Airport (Летище Дюселдорф)

10 минути при пътуване от Düsseldorf Hauptbahnhof (Централна Гара Дюселдорф)

By public transport
By public transport:

20 минути при пътуване от Dusseldorf Airport (Летище Дюселдорф)

30 минути при пътуване от Düsseldorf Hauptbahnhof (Централна Гара Дюселдорф)

Similar trade shows