ITB Berlin

ITB Berlin

Travel & Outdoor Туризъм
Организатор:
Messe Berlin
Честота:
1 year
Уебсайт:
ITB Berlin

Най-значимото събитие в туристическата индустрия

Искате ли да научите за най-новите тенденции в секторите на пътуванията и туризма? Искате ли да се позиционирате на световния пазар? Ако отговорът ви е категорично да, то тогава трябва да присъствате на ITB Berlin - голямото международно търговско изложение, което представя туристическата индустрия като цяло.

Освен шансовете за общуване с лица, вземащи решения и проучване на вашите конкуренти в плът, ще има много разговори и презентации за нововъзникващи тенденции и най-добри практики в индустрията.

ITB Berlin (или само ITB) се провежда от 1966 г. и сега има установени сателитни събития в Китай, Индия и Сингапур. Това е основна платформа за обществени поръчки, която в миналото е генерирала над 7 милиарда евро. Цялата пазарна верига е представена чрез круизи, културен туризъм, LGTB туризъм, уелнес туризъм и дори младежки туризъм. 

ITB Berlin 2025

Следващото присъствено издание на търговския панаир ITB Berlin е насрочено за датите 04.03.2025 и 06.03.2025. Messe Berlin ще бъде домакин на изданието, което ще се разпростира на площ от 160 000 m2 пространство за събития. Изложбените щандове ще бъдат подредени под географското представителство на компанията. Това ще помогне на присъстващите да намерят подходящи изложители въз основа на местата, за които биха искали да научат. Културен партньор на интерпретацията ще бъде Грузия. Конвенцията ITB ще съвпадне с ITB Berlin 2024. Участниците трябва да знаят, че няма да се изисква да показват документи за влизане в 3G при пристигането си в Германия.

Настаняване

Trade Fair Trips Ltd има много контакти в Берлин, така че можем да доставим най-добрите цени за хотели само при това само в рамките на един работен ден. Това, от което се нуждаете, е идеална, бюджетна цена, добър тип настаняване и избор на местоположение. Резервираме ви стая, която гарантира лесно пътуване до работното място и тиха среда, за да ви държи енергични в целия ITB Berlin.

Получавате предимството да  спестите от бюджета си като избирате от хотели в близост до Berlin ExpoCenter City и получавате достъп до обществен транспорт. Ето колко лесно е да планирате бизнес пътуването си. Trade Fair Trips Ltd е не само експерт в настаняването за търговски панаири, но също така предоставяме на изложителите допълнителна подкрепа. Това може да варира от монтиране на вашия панаирен щанд или просто резервиране на заседателни зали на ваше име. 

ITB Berlin е ежегодно събитие, което е насрочено за март в началото на туристическия сезон за много страни по света. Международното изложение продължава пет дни и дели сцената с друго туристическо събитие – Berlin Travel Festival.

Messe Berlin служи като официален организатор и изданията се поставят в Berlin ExpoCenter City. Вратите са отворени за хора от индустрията и обществеността, което ви дава ключова представа за представянето на пазара. Работното време е от 10:00 до 18:00 часа. 

Berlin ExpoCenter City го прави лесен за достигане, независимо дали сте взели такси, кола под наем или използвате обществен транспорт. Има бързи начини да стигнете до територията за минута. Пътуващите са разглезени за избор между различните линии на метрото, лекия железопътен транспорт и автобуси.

 

  • „Това е първият ITB за нашия наскоро създаден бизнес, който предлага многоканални решения в електронната търговия, на който присъства. Развълнуван съм. Зашеметяващо е да видиш колко много контакти можеш да направиш тук. ITB Berlin е най-добрият възможен начин да се включите в този сектор,” - Сири Тьорхом, директор бизнес развитие, myroomstore;
  • „ITB Berlin е едно от двете изложения, които посещаваме в Европа. Това е топилният котел на индустрията и ни позволява да установяваме контакти с клиенти на всякакви различни пазари.“ -Торстен Летнин, управляващ директор, Продажби за континентална Европа, United Airlines;
  • „ITB Berlin е много важен за нас, защото германският пазар също. Тук разбираме какво искат германските туроператори и немските туристи и им показваме какво може да предложи Гърция. Това събитие ITB Berlin премина по-добре за нас, отколкото в предишни години,” - Елена Контура, министър на туризма на Гърция.

Вече заявихме, че ITB Berlin е гигант на събитие и световен лидер, но как изглежда това от гледна точка на числа? Като за начало ще се състезавате с 10 000 изложители за вниманието на публиката, но от друга страна изложбените зали ще се напълнят с общо над 160 000 посетители от над 180 държави.

Въпреки че вратите са отворени, както за хора от индустрията, така и за обществеността, само приблизително 50 000 сметки за крайни потребители. Това също не споменава ITB Buyers Circle, който изведе 1000 квалифицирани купувачи на върха на тяхната индустрия. Тези цифри сами по себе си трябва да ви развълнуват за възможността да изложите на ITB Berlin.

Професионалната аудитория включва туроператори, хотелиерски предприятия, превозвачи, туристически организации, туристически агенции и рекламни агенции.

 

ITB Berlin 2022

Представянето на ITB Berlin за 2022 г. се проведе като двуетапно дигитално събитие, проведено на itb.com с помощта на Messe Berlin. Първият етап се проведе между 08.03.2022 и 10.03.2022, докато вторият се проведе като Ден на дигиталния бизнес на 17.03.2022. Форматът за хостинг на предаването беше променен поради пандемията от коронавирус. Споменатата глобална ситуация също беше сред централните теми на изданието. Общо 223 лектори и 450 представители на медиите от 30 държави присъстваха на събитието. Те бяха придружени от 60 700 участници от 125 страни по време на първата фаза и от над 1000 участници в скоростна мрежа по време на втората. Денят на дигиталния бизнес включва и 2500 купувачи и доставчици от 96 страни.

ITB Berlin 2023

ITB Berlin 2023 се проведе като хибридно търговско изложение между 07.03.2023 и 09.03.2023 в Messe Berlin. Мястото на провеждане за живия компонент на събитието не включваше мерки за защита от Ковид-19. Това се дължеше на премахването на ограниченията, свързани с пандемията, от страна на Германия. На ITB Berlin 2023 присъстваха около 5500 изложители от 161 държави, 90 127 посетители от над 180 страни, 3000 журналисти, 333 туристически блогъри и 400 лектори. Сред посетителите бяха 1300 членове на ITB Buyers' Circle. 70% от тях представляваха чужда държава.

ITB Berlin 2024

ITB Berlin 2024 беше търговско изложение на живо, който се проведе в Messe Berlin между 05.03.2024 и 07.03.2024. Състоя се на площ от 150 000 м2 и представи стоките на над 5 500 изложители от 170 държави. Те бяха разгледани от около 100 000 участници, включително 3200 акредитирани журналисти от 103 държави, над 300 блогъри и 24 000 конферентни участници. В тях участваха и 1 300 купувачи от Top ITB Buyers' Circle, около 80 държавни секретари и министри и 72 посланици.

Персонализирана оферта за хотел

Просто попълнете вашите изисквания за стая и ние ще се свържем с вас с най-подходящите опции за хотел възможно най-скоро
Поискайте персонализирана оферта за хотели в близост до ITB Berlin Изпрати

ITB Berlin акценти

Подобни събития

Бюлетин
Искате ли да сте информирани за най-новите търговски изложения и новини за хотели? Абонирайте се за нашия бюлетин.