Your free enquiry
ITB Berlin

ITB Berlin

Berlin, Germany
Индустрия
Индустрия:
Туризъм, Ресторантьорство, Кетъринг и хотелиерство, Инсентив пътувания
Organizer
Organizer:
Messe Berlin
Event website
Event website:
ITB Berlin
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за ITB Berlin

Следващото издание на изложението ITB Berlin е насрочено за датите 07.03.2023 и 09.03.2023. Messe Berlin ще бъде домакин на изданието на 160 000 м2 площ за събития. Изложбените щандове ще бъдат подредени според географското представителство на дестинацията на компанията. Това ще помогне на посетителите да намерят подходящи изложители въз основа на местата, за които биха искали да се запознаят. Културен партньор на изложението ще бъде Грузия. ITB Convention ще съвпадне с ITB Berlin 2023. Участниците трябва да имат предвид, че при пристигането си в Германия няма да се изисква да показват 3G входни документи. Въпреки това, ако страната им на заминаване или на пренасяне се намира в район с рисков вариант на вируса, те ще трябва да се поставят под карантина за 14 дни. Понастоящем няма държави с подобно обозначение. 

Въведение

Искате ли да научите най-новите тенденции в секторите на пътуванията и туризма? Искате да се позиционирате на световния пазар? Трябва да присъствате на ITB Берлин - голямото международно търговско изложение, което представлява туристическата индустрия като цяло.

Освен шансовете да се свържете с лица, вземащи решения, и да изследвате вашите конкуренти в плътта, ще има многобройни беседи и презентации за нововъзникващите тенденции и най-добрите практики в бранша.

ITB Berlin (или просто ITB) работи от 1966 г. и сега успя да установи сателитни събития в Китай, Индия и Сингапур. Това е основна платформа за обществени поръчки, която в миналото е генерирала над 7 милиарда евро. Цялата пазарна верига е представена чрез круизи, културен туризъм, LGTB туризъм, уелнес туризъм и дори младежки туризъм.

Логистиката

ITB Berlin е ежегодно събитие, което е планирано през март в началото на туристическия сезон за много страни по света. Международния панаир продължава общо пет дни и споделя сцената с друго туристическо събитие - Берлинския фестивал на пътуванията. 

Messe Berlin служи като официален организатор и изданията се пускат в Берлинския експо център. Вратите са отворени както за вътрешни лица от бранша, така и за широката общественост, което ви дава ключова представа за пазарните резултати. Работното време е от 10:00 сутринта до 18:00 следобед.

Berlin ExpoCenter City ви улеснява максимално с достигането до мястото на събитието независимо дали сте взели такси, карате кола под наем или използвате обществения транспорт. Има бързи начини да стигнете до терена за минута. Пътуващите са разглезени за избор в метрото, железопътните и автобусни линии.

Какво казват хората

„Това е първият ни ITB, на който присъствме като наскоро създадени бизнес, който предлага всеканално решение в електронната търговия. Превъзбуден съм. Зашеметяващо е да видите колко контакти можете да направите тук. ITB Берлин е най-добрият начин, който можете да си представите, за да се включите в този сектор.”- Сири Tjørhom, директор за бизнес развитие, myroomstore;

„ITB Берлин е едно от двете шоута, които посещаваме в Европа. Това е топа на индустрията и ни позволява да установим контакти с клиенти на всякакви различни пазари.” - Торстен Летнин, управляващ директор, Продажби Континентална Европа, United Airlines;

„ITB Берлин е много важен за нас, защото немският пазар също е важен. Тук откриваме какво искат немските туроператори и немските туристи и им показваме какво може да предложи Гърция. Този ITB Берлин премина за събитие по-добре за нас от предишните години.“, -Елена Контура, министър на туризма на Гърция

Аудитория и статистика

Вече твърдим, че ITB Berlin е събитие и световен лидер, но как изглежда това като брой. Като начало ще се състезавате с 10 000 изложители за вниманието на публиката, но след това отново изложбените зали ще се напълнят с повече от 160 000 посетители от общо 180 страни.

Въпреки че вратите са отворени както за вътрешния пазар, така и за широката общественост, само около 50 000 са крайните потребители. Това също не споменава ITB Buyers Circle, който доведе 1000 квалифицирани купувачи на върха в своята индустрия. Тези числа заедно трябва да ви вълнуват за възможността да изложите в ITB Берлин. 

Професионалната аудитория се състои от туроператори, хотелиерски предприятия, превозвачи на превозни средства, туристически организации, туристически агенции и рекламни агенции.

Настаняване

Trade Fair Trips ltd има многобройни контакти в Берлин, за да можем да доставим най-добрите цени за хотели само за един работен ден. Това, от което се нуждаем, е идеална цена, тип настаняване и избор на място. Резервираме ви стая, която осигурява лесно пътуване до работното място и тиха среда, за да ви предразположи през целия ITB Берлин.

Можете да спечелите спестявания, като избирате от хотели в близост до Берлин ЕкспоЦентър Сити и получавате достъп до обществения транспорт. Ето колко лесно е да планирате бизнес пътуването си. Trade Fair Trips ltd не е просто експерт по настаняване за търговски панаири, но ние също така предоставяме на изложителите допълнителна подкрепа. Това може да варира от инсталиране на вашия щанд или просто резервиране на съоръжения за срещи на ваше име.

Информация за предишните издания

Издание 2022

Изданието на ITB Berlin за 2022 се проведе като дигитално събитие на два етапа. Търговското изложение се осъществи на официални уебсайт itb.com с помощта на Messe Berlin. Първият етап се проведе между 08.03.2022 и 10.03.2022, а вторият - като Ден на цифровия бизнес (Digital Business Day) на 17.03.2022. Форматът на провеждане беше променен заради пандемията причинена от Ковид-19. Гореспоменатата глобална ситуация също беше сред централните теми на изданието. На събитието присъстваха общо 223 лектори и 450 представители на медиите от 30 държави. Те бяха придружени от 60 700 участници от 125 държави по време на първата фаза и от над 1000 участници в бързи мрежи по време на втората. В Деня на цифровия бизнес се включиха и 2500 купувачи и доставчици от 96 държави.

Full list of
hotels for
ITB Berlin

Book Now
How to get to ITB Berlin

Similar trade shows