IBC 2024

IBC 2024

Развлекателна индустрия и медии
Amsterdam, Netherlands
13-16 Sep 2024
Организатор:
IBC
Място на провеждане:
Amsterdam RAI
Честота:
1 year
Уебсайт:
IBC

Водещото събитие в сектора на медиите, развлеченията и технологиите

Международната конвенция за радиоразпръскване (IBC) се провежда веднъж годишно в RAI в Амстердам. Събитието е сред централните изложения за медийната и стрийминг технологичната индустрия. Това се дължи на факта, че събитието позволява на специалистите да се запознаят с най-новите иновации. Освен това IBC позволява на участниците да работят в мрежа и да представят най-новите си продукти или услуги. IBC е и централното място за специалисти, които искат да разширят знанията, уменията и контактите си. 

IBC 2024

IBC 2024 ще бъде домакин на Amsterdam RAI между 13.09.2024-16.09.2024. Понастоящем мястото не включва предпазни мерки срещу Ковид-19 поради премахването на вътрешните ограничения в странатаДържавата също няма ограничения за пътуване.

Достъпни хотели близо до IBC

Trade Fair Trips Ltd е тук, за да се погрижи за организирането на вашето пътуване, за да можете да се съсредоточите върху самото ви бизнес представяне за IBC. С разнообразие от отлични хотелски оферти на конкурентни цени, от които можете да избирате, гарантирано ще получите най-добрите хотелски цени за IBC. Местоположението е решаващ компонент за успеха на всяко бизнес пътуване, поради което се фокусираме върху хотели в близост до Amsterdam RAI. Можем да помогнем и по много други начини - това включва резервиране на зали за срещи, както и инсталацията на вашия изложбен щанд. 

С какво може да ви бъде полезен екипът от Trade Fair Trips Ltd? Хотелско настаняване, съобразено с вашия бюджет, монтиране на вашия търговски щанд, запазване на ваше име на конферентна зала за работните ви срещи. Trade Fair Trips Ltd е своебразно едно гише за всички важни въпроси, свързани с вашето бизнес пътуване. Ние сме тук, за да ви помогнем с цялостната рганизация за работното ви пътуване, за да може вие да се концентрирате само и единствено върху вашето бизнес представяне на изложението IBC.

Пеша
Пеша:

Не е препоръчително при пътуване от Amsterdam Schiphol Airport (Летище Схипхол)

60 минути при пътуване от Amsterdam Central Station (Централна гара Амстердам)

С кола
С кола:

15 минути при пътуване от Amsterdam Schiphol Airport (Летище Схипхол)

10 минути при пътуване от Amsterdam Central Station (Централна гара Амстердам)

С обществен транспорт
С обществен транспорт:

35 минути при пътуване от Amsterdam Schiphol Airport (Летище Схипхол)

20 минути при пътуване от Amsterdam Central Station (Централна гара Амстердам)

map

Хотели около IBC

Хотел Звезди Разстояние до изложение Град Цена
IBC 2024 Amsterdam the niu Fender 5.9 Amsterdam от € 410.00 EUR Запази сега
Hotel Victorie 1.2 Amsterdam от € 217.00 EUR Запази сега
Ibis Schiphol Amsterdam Airport 8.8 Badhoevedorp от € 223.00 EUR Запази сега
IBC 2024 Amsterdam Holiday Inn Express Amsterdam - South, an IHG Hotel 3.1 Amsterdam от € 270.00 EUR Запази сега
The Manor Amsterdam 3.9 Amsterdam от € 341.00 EUR Запази сега
Joy Hotel 6.8 Amsterdam от € 236.00 EUR Запази сега
Catalonia Vondel Amsterdam 2.9 Amsterdam от € 310.00 EUR Запази сега
IBC 2024 Amsterdam XO Hotels City Centre 4.3 Amsterdam от € 259.00 EUR Запази сега
IBC 2024 Amsterdam Olympic Hotel 2.8 Amsterdam от € 341.00 EUR Запази сега
IBC 2024 Amsterdam Hampton By Hilton Amsterdam Arena Boulevard 8.53 Amsterdam от € 378.00 EUR Запази сега

Много представители на медийната и стрийминг технологичната индустрия присъстват на IBC. Това включва:

 • Компании, специализирани в постпродукция и контрол на качеството;
 • Водещи компании за възпроизвеждане на информация;
 • Специализирани фирми за мониторинг, потребление, съхранение и автоматизация на системи;
 • Автори на съдържание;
 • Редактори;
 • Специалисти по медийни технологии;
 • Творчески и/или бизнес ръководители;
 • Изследователи и представители на университети или изследователски центрове;
 • Академични органи;
 • Ученици;
 • Журналисти;
 • Блогъри;
 • Собственици на медийни компании.

Сред водещите изложители са Google, Canon, Microsoft, Adobe, Disney и др. 

IBC е водещ търговски панаир, който може да помогне на професионалистите да постигнат няколко цели. Целите включват работа в мрежа, генериране на нови потенциални клиенти и разширяване на техните специализирани познания. Освен товаприсъстващите могат да научат за най-новите иновации в сектора. Също така те могат да получат признание и да анализират индустрията.

IBC има обширна програма, която може да помогне на професионалистите да постигнат целите си. Графикът включва цялостна изложба, както и много форуми. Централните подсъбития включват зоната за партньорство на IBC и Форума на лидерите. Те също така включват форума за киберсигурност и форума за иновации в телекомуникациите и медиите. Освен това има микро-събития като Big Screen, Future Zone и IBC Launch Pad. Много от подсъбитията, включени в програмата, имат за цел да осигурят на изложителите представяне и изграждане на добър имидж. Такива включват международната чест за високи постижения на IBC. Участниците могат също да очакват с нетърпение програмата за ускоряване и обиколките на работния процес.

Изложбата е сред основните подсъбития на IBC. Той позволява на присъстващите да направят преглед на индустрията, да научат за най-новите иновации и да генерират потенциални клиенти за продажба. Освен товаекспозицията позволява на участниците да получат признание и да разширят своята бизнес мрежа. Експозицията включва разнообразие от продукти като радиоразпръсквателна техника и предаватели. Освен това включва продукти, свързани с кабелна телевизия, телевизионни технологии, както и осветителни технологии.

Много от подсъбитията могат да помогнат на участниците да разширят знанията си и да научат за най-новите изследвания, иновации и тенденции в индустрията. Такива включват Форумът на лидерите, Форумът за киберсигурност и Форумът за иновации в телекомуникациите и медиите. Форумът на лидерите е място за събиране на влиятелни и далновидни лидери от индустрията. Това включва ръководители като директорите на компании като Apple, Amazon и Netflix. По време на форума такива участници могат да участват в дискусии по теми като настоящите критични проблеми, които засягат индустрията. Често лидерския форум включва централна тема или тема, която влияе върху панелните дискусии и дебати. Пример за такава тема е „Търсенето на растеж“, която се фокусира върху следващия етап на растеж в индустрията. Темата включваше теми като иновативни финансови модели и безопасност на марката в ерата на цифровизацията.

Форумът за киберсигурност е основното събитие за среща на специалисти като главни технологични директори, главни служители по информационна сигурност, главни информационни служители и главни дигитални директори. Събитието служи като основно подсъбитие, където такива професионалисти могат да обсъдят най-новите предизвикателства и възможности за излъчване в киберсигурността. Те включват как да защитите личната информация по време на излъчване, както и как да подобрите по-добре защитата на зрителите. Предотвратяването на измами също е тема, която често е сред дискусионните теми във форума поради непрекъснатото развитие на кибер измамите и кражбата на данни. Форумът за иновации в областта на телекомуникационните и медийните технологии е основното подсъбитие за срещи за ръководители на C-suite. Това е форумът, по време на който такива участници могат да обсъждат възможностите за сътрудничество и предизвикателствата, пред които са изправени телекомуникационните играчи и доставчиците на съдържание. По време на форума такива професионалисти могат да научат за най-новите тенденции, иновации и изследвания, свързани с цифровата трансформация, OTT съдържание и развитието на телекомуникационния сектор. 

IBC също така разполага с много специализирани и специализирани зони и области, предназначени да помогнат на специалистите да разширят знанията си или да получат признание. Такива включват Future Zone, Big Screen и IBC Launch Pad. Future Zone е мястото, където иноваторите могат да представят и покажат най-новите си иновации. Това е място за събиране както на стартиращи фирми, така и на водещи компании или изследователи. В Future Zone посетителите могат да разгледат най-новите технологии, включително подобрения на AI, UVW иновации и уеб-VR приложения. Зоната на големия екран е посветена на кино сектора на индустрията. Това е четиридневно подсъбитие, което анализира и представя информация за най-новите предизвикателства, теми, възможности и прозрения, свързани със сектора. Това включва изкуство, наука и бизнес аспекти. Например, присъстващите могат да научат в зоната Big Screen за това как най-новите иновации, свързани с VR и 4K HD, влияят върху нивата на ангажираност на публиката. Освен това те могат да научат как да прилагат споменатите технологии за генериране на продажби. IBC Launch Pad е основното подсъбитие и зона за стартиращи фирми. Това е мястото, където такива компании могат да представят своите услуги и продукти. Това им позволява да се изявят, да създадат нови партньорства и да генерират потенциални клиенти за по-нататъшно развитие на бизнеса си.

Стартиращите компании могат допълнително да очакват с нетърпение други подсъбития като Международната чест за високи постижения, Наградите за иновации и Обиколката на работния процес. Международната чест за високи постижения е най-високото отличие на IBC. Това е награда, която отличава постиженията на технически или творчески иноватори, както и на лица или организации, които са направили значителна социална или индустриална промяна. Отличието може да бъде дадено и на номинирани, които са насърчили обмена на знания. Сред хората, които са получили отличието за високи постижения, е сър Дейвид Атънбъроу. Наградите за иновации също дават признание на организациите. Те възхваляват иновативните решения за сътрудничество, които решават пазарни предизвикателства като адаптиране към свят след пандемия. Наградите включват три категории: Създаване на съдържание, Разпространение на съдържание и Съдържание навсякъде. „Създаване на съдържание“ се фокусира върху иновации, които помагат при решаването на предизвикателства, като представяне на съдържание чрез технологии като VR. Разпространението на съдържание отличава решения, които се справят с разпространението на съдържание, като иновативни средства за достигане до по-широка аудитория. „Съдържание навсякъде“ се фокусира върху иновации като интерактивни услуги, които позволяват на потребителите да изпитат съдържанието по нов завладяващ начин. Workflow Tours е микросъбитие, по време на което присъстващите могат да разгледат технологии за придобиване на ново съдържание, производство, постпродукция и базирани в облак технологии за работен процес за сътрудничество. Това включва нови модели камери, иновативно осветление и аудио системи, както и най-новите инструменти в областта на виртуалната реалност.

Програмата Accelerator често служи като отправна точка за иновации, които получават честта за високи постижения или наградата за иновации. Това е специализирано подсъбитие, което включва демонстрации на живо и дискусии. На събитието присъстват както стартиращи компании, така и водещи организации като Associated Press и BBC. По време на програмата присъстващите могат да научат за предизвикателства като постигане на целите за устойчивост или адаптиране към 5G мрежи. Те могат също така да изберат да участват в дискусиите и да помогнат при създаването на решения за сътрудничество на обсъжданите предизвикателства.

IBC е международен търговски панаир, който трябва да бъде разгледан от специалисти в областта на медиите и радиоразпръскването като:

 • Компании, които са специализирани в придобиването и производството на съдържание;
 • Компании, специализирани в постпродукция и контрол на качеството;
 • Водещи play-out компании;
 • Специализирани фирми за мониторинг, потребление, съхранение и автоматизация на системи;
 • Автори на съдържание;
 • Редактори;
 • Творчески и/или бизнес ръководители;
 • Изследователи и представители на университети или изследователски центрове;
 • Академични органи;
 • Ученици;
 • Журналисти;
 • Блогъри;
 • Собственици на медийни компании;
 • Специалисти по медийни технологии.

IBC се провежда веднъж годишно в Amsterdam RAI с продължителност от четири дни. Събитието се организира от IBC – Международната конвенция за радио и телевизия. IBC има различно работно време за първия, втория до третия и четвъртия ден. През първия ден на откриване търговският панаир се провежда между 9 и 16:30 часа. През втория и третия ден събитието е достъпно между 20:30 и 16:30 часа. На четвъртия и последен ден от търговския панаир IBC се провежда между 8:30 и 16:00 часа.

Amsterdam RAI е изложбен център, който е лесно достъпен от много райони на града. Например времето за пътуване с автобус от летище Шипхол до меса е 17 минути. По същия начин достъпът до мястото с метрото от централните жп гари изисква 10 минути. RAI Amsterdam е също толкова лесен за достигане от съседните градове. Например времето за пътуване с автобус от Алмере до мястото на събитието е 45 минути.

Системата за обществен транспорт на Амстердам, която включва автобуси, метро, ​​влакове и таксита, функционира добре. Системата свързва всички градски квартали и позволява пътуване до близки градове като Алмере. Междуградската автобусна линия например позволява да се стигне до Ротердам за 57 минути. Общественият транспорт е спестяващо време средство за пътуване от един район на Амстердам до друг. Вземането на автобусна линия 22 от Източните докове до Westerpark, например, ще отнеме 33 минути. Всички станции предоставят изчерпателна информация за наличните транспортни линии, както и техните дестинации.

Амстердам е популярна дестинация с много алтернативи за настаняване и хранене. Посетителите на столицата на Холандия например имат възможност да отседнат в хостели, хотели или апартаменти. Те могат също да останат в къщи за гости, разположени в града и съседните му градове като Алмере. Заведенията за хранене в Амстердам включват ресторанти, закусвални, барове и клубове. В зависимост от района, времето на деня и менюто, цените могат да варират от достъпни до скъпи. Когато обмисляте настаняване, изберете препоръчаните квартали, известни като Oud Zuid, De Pijp, Jordaan и Westerpark.

IBC е водещ търговски панаир, който привлича специалисти от медийната и радиоразпръсквателната индустрия. Годишните му издания посещават над 56 000 посетители. Това включва повече от 1700 изложители. Събитието представи повече от 150 държави, включително нации като:

 • САЩ;
 • Русия;
 • Обединеното Кралство;
 • Бразилия;
 • Белгия;
 • Германия;
 • Норвегия;
 • Франция;
 • Египет;
 • Южна Африка;
 • Канада;
 • Китай;
 • Япония;
 • Аржентина.

 

IBC 2019

Изданието на IBC за 2019 се проведе в Amsterdam RAI между датите 13.09.2019 - 17.09.2019. Събитието прие повече от 56 000 посетители, включително над 1700 изложители. Повече от 30 000 участници бяха висши ръководители. 

IBC 2022

Изданието на IBC за 2022 година ознаменува успешното завръщане на събитието към организирането на издания на живо, след като се наложи да се отмени форматът за 2020 и да се организира като цифрово събитие за 2021. Търговското изложение се проведе между датите 09.09.2022 и 12.09.2022 в Amsterdam RAI. Мястото на провеждане не включваше мерки за защита от Ковид-19 поради отпадането на ограниченията, свързани с пандемията. Изданието привлече повече от 1000 изложители, над 250 лектори и повече от 37 000 посетители.

IBC 2023

Изданието на IBC за 2023 беше организирано като търговско изложение на живо между 15.09.2023 и 18.09.2023 в Amsterdam RAI. Мястото на провеждане, подобно на представянето през 2022, не разполагаше с мерки за защита от Ковид-19. В изданието участваха 43 065 участници от 170 държави. Това включваше 1250 изложители.

Персонализирана оферта за хотел

Просто попълнете вашите изисквания за стая и ние ще се свържем с вас с най-подходящите опции за хотел възможно най-скоро
Поискайте персонализирана оферта за хотели в близост до IBC 2024 Изпрати

IBC акценти

Отзиви

Nathalie Dror / Plasson Ltd - EUROTIER 2016 - HESSE HOTEL Celle
Dear Tom, Thank you for your great help. It has been difficult to manage finding an hotel without you Our guests where satisfied with the...

Подобни събития

Бюлетин
Искате ли да сте информирани за най-новите търговски изложения и новини за хотели? Абонирайте се за нашия бюлетин.