Your free enquiry
FILM FESTIVAL CANNES

FILM FESTIVAL CANNES

Cannes, France
Индустрия
Индустрия:
Broadcast, Multimedia
Organizer
Organizer:
Le Marché du Film – SOGOFIF
Event website
Event website:
FILM FESTIVAL CANNES
Frequency
Frequency:
1 year

Въведение

Фестивалът в Кан, както е по-известен в по-широкия свят или Festival de Cannes на френски, трябва да бъде представен. Фестивалът е незаличима част от филмовата история и филмовата индустрия, но освен това е масивен културен феномен. Никой друг фестивал не улавя въображението и интереса в професионалните среди и културния дискурс освен фестивала в Кан. Червеният килим е генератор на заглавия сам, тъй като най-известните филмови звезди демонстрират своята мода и популяризират последните си престижни издания. Фестивалът е представен за първи път през 1946 г. и повече от 70 години диктува филмовия вкус с непрекъснато нарастващо въздействие. В края на краищата неслучайно филмовият фестивал в Кан селективно избира кой да го посети. Един от големите моменти на филмовия фестивал е професионалната платформа за продуценти и създатели на филми - Marché du Film.

Логистиката

Красотата на филмовия фестивал в Кан се крие в неговия обхват и широта. Днес това е огромно събитие, което се провежда общо дванадесет дни и включва толкова много прожекции и отделни по-малки събития в програмата си. Фестивалът се провежда всяка година през май и се провежда в рамките на Palais des Festivals et des Congrès в Кан, Франция. Отворен само за вътрешни лица от индустрията, фестивалът в Кан добавя още един слой изключителност, като допуска гости само с покани. Дванадесетте дни имат различни графици с полунощни прожекции и много повече, така че се консултирайте с програмата на събитието. Фестивалът се управлява от собствения му ръководен орган, наречен Френска асоциация на филмовия фестивал. Palais des Festivals et des Congrès се радва на централно местоположение в Кан и е точно до брега, така че може да бъде достъпен с влак, самолет, лодка и дори хеликоптер.

Какво можете да очаквате като изложител

  • От бизнес страна на нещата е Marché du Film - първата платформа за филмов бизнес и основен форум за обмен на идеи, както и място за сключване на сделки и сигурно разпространение. Няма по-добър мрежов инструмент във филма в толкова голям мащаб от Marché du Film;
  • Международната седмица на критиците е друга отлична инициатива, която е в сила от 1962 г. и насочва вниманието си към източници на таланти. Това, което се превежда, е прожекцията на първите два игрални филма от новите режисури, независимо от страната на произход;
  • Фестивалът в Кан също така е домакин на специална изложба, която може да се съсредоточи върху конкретен художник, произведение или кинематографична тема и от своя страна добавя друго измерение към цялостната програма на фестивала.

Аудитория и статистика

Трудно е да се изчисли точно присъствието на филмовия фестивал в Кан, като се има предвид колко части съставляват цялото в продължение на почти две седмици. В допълнение към основната част, заедно с церемониите по награждаване и официалните прожекции, има и публични прожекции на плажа на Macé като част от Cinéma de la Plage. Въпреки това, едно събитие в рамките на по-широката фестивална програма на фестивала поддържа подробни записи за присъствие и ние ще го използваме, за да ви дадем вкус на броя на посетителите. Това събитие е, разбира се, Marché du Film - основният бизнес център за професионалисти. Със сигурност това е популярно теглене, тъй като регистрира общо посещение от над 12 000 посетители. В този брой трябва да подчертаем 1743 купувачи, представлявали общо 5508 компании. Тези числа само надраскват повърхността.

Настаняване

Филмовият фестивал в Кан създава невероятна суматоха и е един от най-натоварените периоди от годината за целия град Кан, Франция. Още повече причината да започнете възможно най-рано предварително да планирате пътуването си до фестивала. Trade Fair Trips ltd ви помага да получите преди време фантастично настаняване в предпочитания от вас ценови диапазон. Колкото по-рано се ангажирате да направите онлайн резервация на хотел за филмовия фестивал в Кан, толкова по-голям набор от ценови цени ще имате. Trade Fair Trips ltd се грижи за цялата работа около вашето бизнес пътуване и ние търсим идеалния хотел в близост до Palais des Festivals et des Congrès. След като изберете къде да отседнете, можете да се обърнете към нас за допълнителни услуги. Trade Fair Trips ltd може да резервира предварително заседателни зали на ваше име. Толкова е лесно да планирате посещението си на фестивала.

Full list of
hotels for
FILM FESTIVAL CANNES

Book Now
How to get to FILM FESTIVAL CANNES
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Nice Airport (Летище Ница)

6 минути при пътуване от Cannes Station (Гара Кан)

 

By car
By car:

25 минути при пътуване от Nice Airport (Летище Ница)

3 минути при пътуване от Cannes Station (Гара Кан)

 

By public transport
By public transport:

35 минути при пътуване от Nice Airport (Летище Ница)

4 минути при пътуване от Cannes Station (Гара Кан)

 

Similar trade shows