Your free enquiry
Shrewsbury Food Festival

Shrewsbury Food Festival

Shrewsbury, UK
Индустрия
Индустрия:
Food & Beverage, Wines
Organizer
Organizer:
Shrewsbury Food Festival
Event website
Event website:
Shrewsbury Food Festival
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за събитието

През 2023 Фестивалът на храната в Шрусбъри (Shrewsbury Food Festival) ще се проведе в Quarry Park в Шрусбъри (Shrewsbury Quarry Park) между 24.06.2023 и 25.06.2023. Форматът на събитието ще бъде "лице в лице". Мястото на провеждане няма да прилага строги мерки за превенция на Covid-19 поради подобряващата се пандемична ситуация и премахнатите впоследствие вътрешни ограничения. Участниците трябва да имат предвид, че към момента в Обединеното кралство не са въведени ограничения за пътуване. 

Въведение

Храмовият фестивал в Шрусбъри се счита за изгряваща звезда във фестивалната верига и бързо се превърна в любимия фестивал в Мидландс. Това е доста скорошно събитие, тъй като първото издание на Shrewsbury Food Festival се проведе още през 2014 г., но от самото начало бе избягал хит. Шрусбъри направи естествен избор за домакин на фестивала, защото градът винаги е бил гореща точка за любителите на храната. Градът може да се похвали с първокласни производители, ресторанти и независими търговци на дребно. Целта на фестивала е естествено да подчертае качеството на хранителната сцена и да осигури икономическа подкрепа.

Логистиката

Както повечето други фестивали на храната, Shrewsbury Food Festival е лятно събитие. Той се провежда обикновено в края на юни всяка година и продължава общо два дни - обикновено последния уикенд на месеца. Основателите на събитието са Бет Хийт и Анди Ричардсън, и двамата имащи силни връзки с фестивалната верига, а организацията се извършва чрез фестивалите Heath’s Shropshire.

Работното време е от 10:00 сутринта до 18:30 следобед на първия ден и до 17:00 следобед на втория ден. Мястото е кариерен парк Shrewsbury’s, който предлага на посетителите 29 акра парк. Портите са отворени за всички, които се интересуват, а има и опции за семейни билети. По отношение на логистиката фестивалът е достъпен с велосипед и кола, въпреки че има ограничена наличност за паркиране. Гарата се намира на 10 минути, както и централната автогара.

Какво можете да очаквате като изложител

Една от определящите черти на фестивала за храна в Шрусбъри е интерактивността с посетителите като цяло. Това не е просто място за хората да дойдат и просто да си купят каквото им е необходимо, но атмосферата е привлекателна с музика на живо, демонстрации на готвене и кулинарни уроци, отворени за всички посетители;

Хранителният фестивал в Шрусбъри има силни връзки със своята общност, което се вижда от многобройните му инициативи като партньорството с Zero Waste за намаляване на въздействието на фестивала върху околната среда. Целта е да се работи отговорно с отпадъците и значително да се намалят отпадъците, които не могат да бъдат рециклирани;

Вие сте в перфектната позиция да изградите силна репутация, защото фестивалът на храната в Шрусбъри постоянно е класиран като „Фестивал за най-добра храна в Мидландс“ от читателите на наградите What’s On Readers ’. Силата на този прием гарантира, че фестивалът е само за разширяване и си струва да се създадат тесни връзки с организаторите.

Аудитория и статистика

Хранителният фестивал в Шрусбъри е съществена част от летния живот в Шрусбъри и това се подкрепя и от цифрите. Миналата година организаторите видяха крачка от над 30 000 посетители от града и околността. Изложителите от своя страна наброяваха около 200, така че е много натоварено време за всички участващи. И изложителите, и публиката са предимно местни, без голямо разнообразие в състава и на двамата. Изложителите са включени на всички нива в хранително-вкусовата промишленост. Имате барове, ресторанти, пивоварни, търговци на дребно с храни, кафенета, кетъринг компании, пекарни и занаятчийски заведения. Хранителният фестивал в Шрусбъри се прави от хората за хората и това също се проявява в естеството на спонсорите. Това са всички местни компании като Mercedes-Benz от Shrewsbury, FBC Manby Bowdler LLP, Adcote School и TCA Accountants.

Настаняване

GETA ltd отговаря на всички ваши критерии, когато става въпрос за организиране на бизнес пътуване. Имаме опит в подпомагането на компании за някои от най-големите международни търговски изложения и изложби по света. Ние сме гъвкави в това, което предлагаме, така че можете да разчитате, че ще получите най-добрите хотелски цени за фестивала на храната в Шрусбъри. Кажете ни колко искате да похарчите и колко стаи имате нужда, и ние ще ви изпратим списък с най-добрите оферти за хотели и къщи за гости в Шрусбъри, Великобритания. Услугата обхваща всички размери на групи и можете да очаквате незабавни резултати. Толкова е лесно да организирате престоя си в хотела за фестивала на храната в Шрусбъри. GETA ltd също съдейства по въпроси на логистиката - например делегиране на конструкцията на изложбения ви щанд или резервиране на всички съоръжения за срещи, от които може да се нуждаете.

Минали издания

Издание от 2021

Изданието от 2021 включваше няколко нови области. Сред тях е разделът "Домът и градината на монаха". Зоната съдържаше подаръци, растения, стоки за дома, хидромасажни вани и мебели. Тя беше идеалното място за започване на коледното пазаруване. Друга нова зона беше зоната "От полето до вилицата", където посетителите могат да се запознаят с хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство. Сред демонстрациите имаше роботика, изложба за пътешествие с пица и различни други дейности. Друго ново допълнение бяха тракторите на долината Реа, където специалисти показваха модели на трактори и обсъждаха по-малко известни кариери в селското стопанство. Зоната също така позволяваше на децата да участват в обора за открития на NFU и да се возят на трактори или да преминат през лабиринт състоящ се от бали сено.

Издание 2022

Между 25-ти и 26-ти юни 2022 се проведе Shrewsbury Food Festival 2022. Събитието беше организирано като търговско изложение на живо в Quarry Park, което не включваше мерки за безопасност срещу Ковид-19. Това се дължеше на премахването на националните ограничения. В изданието взеха участие повече от 180 компании изложители.

Full list of
hotels for
Shrewsbury Food Festival

Book Now
How to get to Shrewsbury Food Festival
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Birmingham Airport (Летище Бирмингам)

15 минути при пътуване от Shrewsbury Station (Гара Шрусбъри)

 

By car
By car:

60 минути при пътуване от Birmingham Airport (Летище Бирмингам)

2 минути при пътуване от Shrewsbury Station (Гара Шрусбъри)

 

By public transport
By public transport:

Не е препоръчително при пътуване от Birmingham Airport (Летище Бирмингам)

Поради непосредствената близост не е необходимо при пътуване от Shrewsbury Station (Гара Шрусбъри)

 

Similar trade shows