Most booked hotels
Your free enquiry
Musikmesse

Musikmesse

Frankfurt am Main, Germany
Индустрия
Индустрия:
Музика
Organizer
Organizer:
Messe Frankfurt GmbH
Event website
Event website:
Musikmesse
Frequency
Frequency:
1 year

Musikmesse и Covid-19

Организаторите обявиха отмяната на събитието Musikmesse 2022. Причините за отмяната на последното издание са продължаващата пандемия и настоящите предизвикателства, свързани с нея. Организаторите са в процес на обсъждане на новите дати за домакинство и формат на събитието. Ако Musikmesse се проведе като събитие на живо, то ще се проведе във Франкфурт, Германия. Участниците ще могат да водят бизнес сред най-актуалните стратегии за превенция на Covid-19. Социалното дистанциране ще бъде една от прилаганите стратегии, както и изискването за носене на предпазна маска на закрито. Messe Frankfurt също ще прилага стриктна политика за 3G достъп. Присъстващите трябва да представят отрицателни резултати от тестове или имунизационни паспорти преди допускане до мястото. Те могат също да изберат да представят доказателство за възстановяване, за да получат достъп до изложбените площи. Посетителите на Musikmesse трябва да имат предвид, че изданието ще включва дългосрочна промяна на събитието. Водещото изложение за музикалната индустрия и сектора на музикалното производство ще се проведе като B2C платформа, а не като B2B.

Въведение

Musikmesse се занимава с бързите промени в музикалното производство и музикалната индустрия като цяло, което включва не само инструменти, софтуер и техника, но и нововъзникващи бизнес модели. Международният търговски панаир е смесица между фестивал, който празнува музиката, и чисто ориентирана към продажби платформа, която въвежда предлагане с търсене. Програмата дава възможност на артисти, лица, вземащи решения и продуценти, да общуват в мрежа с надеждата за бъдещо сътрудничество, а посетителите могат също така да присъстват на много информативни работилници и семинари. Musikmesse има история от близо 4 десетилетия, стартирайки за първи път през 1980 г. и през този период от време нарасна по значимост, за да оформи звука и пазарите в Европа. Продуктовото портфолио се простира до струнни инструменти, перкусии, DJ оборудване, щипкови инструменти, записващ хардуер, синтезатори, дигитални пиана, ноти и софтуер за запис.

Логистиката

Musikmesse отбелязва началото на пролетта във Франкфурт, Германия, тъй като търговският панаир и фестивал пристигат обикновено в началото на април. Всяко издание продължава четири дни и е базирано в Messe Frankfurt с определени събития, разпръснати из града. Messe Frankfurt също е официален организатор на събитието и го организира заедно със свързания Prolight + Sound. Допуска се както за търговски посетители, така и за широката публика. Работното време е от 10:00 сутринта до 18:00 следобед. Ако се чудите как да пътувате до Messe Frankfurt без кола, тогава ви очаква изобилен избор в обществения транспорт. Или можете да хванете линия 4 на метрото, или да използвате трамвайни линии 16 и 17, или да се задоволите с крайградски влакове S3, S4 и S6.

Какво казват хората?

 „Бяхме много заети и сме доволни от хода на работата на панаира. Създадохме много висококачествени контакти и се срещнахме с клиенти не само от Европа, но и от Китай, Корея и Япония. Освен това бяхме много доволни от големия медиен обхват на нашата 100-годишнина,” - Ралф Фогенрайтер, съизпълнителен директор на Voggenreiter Verlag GmbH;

„Виждаме това като страхотна възможност за популяризиране на марка и вече сме разработили първоначални идеи за това как можем да се включим в програмата на събитията през следващата година. Да участвам в тазгодишния Musikmesse беше правилното решение. Панаирът е много важен като европейско място за срещи – благодарение и на централното местоположение на Франкфурт на континента,” – Алесио Герундини, главен изпълнителен директор на Zero Sette;

„Панаирът беше идеалният контекст за тази среща на талантите – и такова невероятно добре организирано, професионално събитие. MTF Франкфурт беше домакин с такава грижа, топлина и внимание към детайла. Очакваме с нетърпение да развием тази връзка по-нататък,” – Андрю Дъбър, директор на Music Tech Fest.

Аудитория и статистика

Ако се чудите дали да инвестирате в щанд на Musikmesse, нека ви кажем, че повече от 1600 други международни изложители са признали икономическото значение на изложението. Има голям поток от посетители, които идват в Musikmesse. Последното издание отбеляза общо 85 000 посетители, без да се броят 25 000 души, които дойдоха във Франкфурт, за да се насладят на програмата и събитията на фестивала Musikmesse, разпръснати из целия град Франкфурт. Разбивайки тези 85 000, виждате 56 000 професионалисти в индустрията и 14 000 частни посетители, които се интересуват от огромното продуктово портфолио. Последните 15 000 са просто музикални фенове, дошли да се насладят на фестивалните събития на сцената на снимачната площадка. Но кои са тези хора? Ще се срещнете с производители, търговци, професионални, полупрофесионални и любители музиканти в голям брой. Франция, Обединеното кралство, Полша, Белгия, САЩ, Канада и Италия се очертават като най-големите пазари на Musikmesse.

Настаняване

Изпреварете повече от 85 000 международни посетители, които също ще търсят хотеско настаняване и вземете най-добрите отстъпки за добри хотели във Франкфурт сега! Trade Fair Trips ltd е организирала много бизнес пътувания и знае от опит от какво има нужда един бизнес пътник по отношение на настаняване – достъпни цени и страхотно местоположение. Резервирайте хотели за Musikmesse в рамките на часове и платете желаната от Вас цена. Ние знаем къде да търсим най-добрите оферти и можем да предоставим списък с хотели близо до Messe Frankfurt. Освен това се уверяваме, че сте близо до обществения транспорт за по-кратко пътуване. След като резервирате вашите хотели, има още логистични въпроси, на които Trade Fair Trips ltd може да ви отоговори - резервации за заседателни зали и изграждане на търговски щандове. 

Trade Fair Trips ltd е вашият помощник, който предлага услуги за бизнес пътувания на едно гише и предлага решения, свързани с логистиката за нуждите ви при вашите бизнес пътувания. За часове ще имате оферти за най-добрите хотели, в близост до събитието, при това на цена, съобразена с вашия бюджет и изисквания! 

Full list of
hotels for
Musikmesse

How to get to Musikmesse

Similar trade shows