Your free enquiry
LIBER

LIBER

Madrid, Spain
Индустрия
Индустрия:
Books, Paper, Printing, Graphic Design
Organizer
Organizer:
Fira de Barcelona
Event website
Event website:
LIBER
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за събитието

LIBER 2023 ще се проведе като събитие на живо между 04.10.2023 и 08.10.2023. Международното книжно изложение ще се проведе в IFEMA Мадрид. На мястото на провеждане няма да бъдат въведени строги мерки за превенция на Ковид-19. Това се дължи на премахването на вътрешните ограничения в страната. Испания понастоящем няма ограничения за пътуване.

Въведение

LIBER Мадрид е един от най-влиятелните търговски панаири за книги и литература в Европа, а също и най-големият панаир на книги, насочен към испанския книжен пазар. Международният търговски панаир се проведе за първи път през 1982 г. и оттогава се превърна в основен център за издателства които да се срещат, да формират тенденции и да изграждат мостове между различни региони и държави. LIBER Мадрид винаги е бил свързан с бум в промоцията и продажбите в рамките на книжната индустрия след нейното стартиране и е мястото, където новите автори се усилват за по-добра видимост. Обхватът на търговския панаир обхваща всички начини на печатни медии от книги до комикси до игри и развлечения, докато тематичната гама е впечатляваща - речници, приложни науки, енциклопедии, детска литература, архитектура, академици, художествена литература, изобразително изкуство, образование история, карти, география и дори книги с добавена реалност. Това не е пазар, който искате да пропуснете.

Логистиката

LIBER Мадрид е едно от двете сестрински събития, които летят под марката LIBER. Търговският панаир е ежегодно събитие, което се провежда през октомври, но е разделено на две места - Мадрид (който пада в нечетни години) и Барселона (който пада в четни години). Съответно двата панаира са обединени от IFEMA Feria de Madrid и Fira de Barcelona, ​​които са и местата за домакинство. Всяко издание работи общо три дни и е отворено за търговски посетители. Испанската асоциация на издателските гилдии (FGEE) е основният организатор на събитието. Работното време е от 10:00 сутринта до 19:00 следобед през всичките три дни. Сега върху темата за стигане до изложбените площи. Най-бързият начин да стигнете до IFEMA Feria de Madrid е метрото (линия 8), но има и четири автобусни линии, които обслужват изложбените площадки - 73, 112, 122 и 828.

Какво можете да очаквате като изложител

  • Всяка година LIBER Мадрид има специална страна на почетен гост, която помага за оформянето на програмирането и грима на изложението. През 2019 г. тази чест бе връчена на емирството Шарджа - един от Обединените арабски емирства;
  • LIBER Мадрид винаги е бил основна среща за доставки, за да отговори на търсенето и е домакин не на една, а на две B2B MATCH програми, които имат за цел да ви запознаят с потенциални нови бизнес партньори и да ви помогнат да развиете професионалната си мрежа в испанския книжен сектор;
  • Сътрудничеството между ICEX и испанската икономическа и търговска служба в Маями ще даде възможност на панаира да бъде домакин на мисията на библиотекарите на САЩ, която е един от основните стълбове на програмата.

Аудитория и статистика

LIBER Мадрид е пълен с икономически потенциал за изложители. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате данните, което е много убедително. Последното издание регистрира 458 компании, които участваха като изложители, и 11 200 професионални посетители, които всички се стремяха да се информират на пазара и в голяма степен също правят придобивания. Германия, Аржентина, Белгия, Китай, Испания, САЩ, Франция, Индия, Италия, Мексико, Русия, Боливия, Кипър, Куба, Мароко и ОАЕ са страни, които в миналото са изпращали изложители на изложението. Професионалният опит на публиката също е различен, тъй като има библиотекари, издателски агенти, университетски преподаватели, редактори, автори, преводачи и илюстратори, носители на права, собственици на издателства и продавачи на книги.

Настаняване

Trade Fair Trips ltd обслужва изложители по целия свят и предлага настаняване в хотели за търговски изложения във всички големи градове по света. Направете онлайн резервация на хотел за LIBER Мадрид още днес, за да се възползвате от най-новите оферти и отстъпки в Мадрид, Испания. Ние работим с бюджети от всякакъв размер и намаляваме значително пътните Ви разходи. Вие ни давате спецификации и ние ви изпращаме списък с най-добрите хотелски оферти близо до IFEMA Feria de Madrid. За нас е важно да имате оптимално изживяване в LIBER Мадрид, така че ние избираме места с добри връзки с обществения транспорт. След като резервирате стаите си, е време да помислите за логистика. Трябва ли да резервирате стая за срещи предварително? Ами инсталирането на изложбената ви кабина? Trade Fair Trips ltd може да се погрижи и за двете на справедлива цена.

Минали издания

2021

В 39-ото издание на LIBER се включиха 8360 търговски посетители. Това показа значението на срещите лице в лице. Събитието с присъствие на място се проведе между 13.10.2021 и 15.10.2021 в IFEMA Madrid. Изложението включваше строги мерки за превенция на Ковид-19, включително задължителното правило участниците да показват валидни здравни сертификати.

2022

40-ото издание на LIBER се проведе в присъствен формат между 05.10.2022 и 07.10.2022 във Fira Barcelona. Мястото на провеждане не включваше мерки за безопасност, свързани с коронавируса, поради това, че страната отмени вътрешните си ограничения, свързани с пандемията. На събитието присъстваха над 130 лектори, 8500 посетители от приблизително 60 държави и около 300 изложители. Групата посетители включваше 450 ключови купувачи, както и чуждестранни представители, които съставляваха 40% от групата.

Full list of
hotels for
LIBER

Book Now
How to get to LIBER
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Madrid Airport (Летище Мадрид)

Не е препоръчително при пътуване от Madrid Atocha Station (Гара Аточа в Мадрид)

By car
By car:

15 минути при пътуване от Madrid Airport (Летище Мадрид)

20 минути при пътуване от Madrid Atocha Station (Гара Аточа в Мадрид)

By public transport
By public transport:

20 минути при пътуване от Madrid Airport (Летище Мадрид)

40 минути при пътуване от Madrid Atocha Station (Гара Аточа в Мадрид)

 

Similar trade shows