Most booked hotels
Your free enquiry
Great Dorset Steam Fair

Great Dorset Steam Fair

Tarrant Hinton, UK
Индустрия
Индустрия:
Agriculture, Horticulture, Gardening
Organizer
Organizer:
Great Dorset Steam Fair
Event website
Event website:
Great Dorset Steam Fair
Frequency
Frequency:
1 year

Актуализация за събитието

Изданието на Great Dorset Steam Fair за 2023 е отменено поради непредвидени обстоятелства. Най-новото издание ще бъде присъствено събитие, което ще се проведе в Тарант Хинтън през 2024. Датите на панаира са определени за периода между 22-ри август 2024 и 26-ти август 2024. Поради премахването на вътрешните политики на Обединеното кралство за коронавирусите, мястото на провеждане няма да разполага с предпазни мерки за безопасност срещу Ковид-19. Понастоящем в Обединеното кралство няма действащи ограничения за пътуване.

Въведение

Великият панаир на Дорсет има всичко, което трябва да знаете за него в името си - това е едно от най-големите търговски изложения от този вид и голямо събитие за окръг Дорсет. Събитието се провежда за първи път през 1969 г., когато за първи път се нарича Голямата работа на парните двигатели. От 2010 г. насам изложението се нарича и изложението за национално наследство. Ако трябва да дефинираме панаира Great Dorset Steam, трябва да кажем, че е малко от всичко. Това е събитие, ориентирано към общността, с развлечения на живо, атракции и къмпинги за цялото времетраене. Той също така е насочен към изложители в много области. Продуктовото портфолио включва тягови двигатели, трактори, селскостопански машини, работещи коне, класически автомобили и търговски превозни средства, селски занаяти и „отминали“ дисплеи. Една от трайните традиции са разходките с благотворителни камиони, които събират пари за местни благотворителни организации.

Логистиката

Великият панаир на Дорсет е ежегодно събитие в Дорсет, Англия, което обикновено се провежда в края на август. Изданията са базирани на просторните изложбени площадки в Тарант Хинтън и излизат общо пет дни. Терените са 600 акра и са отворени за широката общественост и търговските посетители. Основател на събитието е Майкъл Оливър и сега събитието се организира от неговия син чрез Great Dorset Steam Fair Ltd. Основанията са винаги на разположение, тъй като има места за къмпинг и посетителите трябва да проверят програмирането на деня за работно време. Селото Тарант Хинтън се намира между Бландфорд и Солсбъри и до него може лесно да се стигне по пътя A354. Най-близката жп гара е в Солсбъри и можете да разчитате на автобусната компания Damory за автобусни линии до мястото на панаира.

Какво казват хората?

  • „Благодаря ви още веднъж, че ни поканихте на 50-годишнината, прекарахме чудесно. Колекцията от двигатели беше изключителна и беше положена много упорита работа, за да се намерят всички там, особено харесах скрапа. Кой би помислил през 1968 г., когато всичко започна, че ще имате над 500 двигателя от цял ​​свят на събитие в Дорсет “, - Б. Нютон, Хънгърфорд;
  • „Мислех, че ще ви оставя няколко реда, за да ви поздравя за великолепния панаир. Никога не съм виждал толкова много парни машини на едно място, беше трудно да повярвам и зрелище, което никога няма да забравя ”, - Тим Далтън, Уестън-Супер-Мейр;
  • „Организацията, разнообразните дисплеи, забавленията, храната и чистата всеотдайност на всички ентусиасти, които с такава любов се грижат за машините си, бяха просто изключителни и не мога да ви благодаря достатъчно - просто не искахме да свърши и вече сме очаквам следващата година “, - Роджър Грейвс.

Аудитория и статистика

Northover Fuels, Old Rosie - оригиналният облачен сайдер, Oxford Diecast и Old Glory Magazine са част от официалните спонсори на панаира Great Dorset Steam. Търговското изложение е едно от най-посещаваните в страната и статистиката подкрепя това твърдение. Има регистрирани 1000 търговски щанда, които като цяло представляват 2000 изложители и техните семейства. Участието на публиката е огромно всяка година - постоянно привлича над 200 000 посетители от Великобритания и дори от останалата част на Европа. Изложбените площадки се уверяват, че са насочени към дългосрочни външни граждани и са подготвили капацитет за 5000 каравани и палатки, предназначени за общо 25 000 души. Що се отнася до това кой присъства - няма лесен отговор предвид еклектичния характер на панаира Great Dorset Steam. Има колекционери, фермери, любители на парата, производители, фенове на конен спорт, къмпингуващи, туристи, местни общности и дори фенове на музиката.

Настаняване

Като изложител трябва да мислите за настаняване. Големият парна панаир Дорсет привлича голям брой - хотели и къщи за гости обикновено се резервират до пълен капацитет бързо. Искате да осигурите онлайн резервацията си за хотел за панаира Great Dorset Steam рано, за да се възползвате от по-ниски цени и по-добро местоположение по-близо до изложбената площадка. Trade Fair Trips ltd се грижи за престоя ви и дава резултати в рамките на един ден. Знаем къде да търсим в Tarrant Hinton, Blandford и Salisbury за добри цени. Освен настаняване в хотели за търговски панаири, Trade Fair Trips ltd също помага за вашите приготовления. Можете да делегирате сградата на своя изложбен щанд на нас срещу страхотна такса.

Предишни издания

2022

Great Dorset Steam Fair 2022 се проведе като издание на живо между 25-ти и 29-ти август 2022. Поради отмяната на ограниченията, свързани с пандемията, той се проведе в Tarrant Hinton, без да се прилагат предпазни мерки за превенция на Ковид-19. На площ от 600 акра бяха представени около 2000 експозиции.

Full list of
hotels for
Great Dorset Steam Fair

Book Now
How to get to Great Dorset Steam Fair
On foot
On foot:

Не е препоръчително при пътуване от Bournemouth Airport (Летище Борнмът)

5 минути при пътуване от Tarrant Hinton Layby Station (Гара Тарант Хинтън Лейби)

 

By car
By car:

35 минути при пътуване от Bournemouth Airport (Летище Борнмът)

1 минута при пътуване от Tarrant Hinton Layby Station (Гара Тарант Хинтън Лейби)

 

By public transport
By public transport:

Не е препоръчително при пътуване от Bournemouth Airport (Летище Борнмът)

Поради непосредствената близост не е необходимо при пътуване от Tarrant Hinton Layby Station (Гара Тарант Хинтън Лейби)

 

Similar trade shows